31 Aralık 2018 Pazartesi

Sonunda AKP ekonomisinin ana gücü müteahhitler de iş bırakma tehdidi yaptı

İnşaat sektörünün ana girdi malzemesine 1 Ocak’tan itibaren yüzde 40 zam açıkladı. Bugüne kadar inşaat işçileri iş bırakıyordu şimdi müteahhitler ‘iş bırakırız’ dedi.

Çimentoya yüzde 40’lık zammın yeni yılda yürürlüğe girmesi durumunda müteahhitler iş bırakacaklarını duyurdu.

Çimento üreticileri geçen hafta 1 Ocak 2019’dan itibaren geçerli olmak üzere fiyatlara yüzde 35 ila yüzde 40 zam yapacaklarını açıklamıştı.

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu’dan (İMKON) zam kararına tepki geldi. İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, yeni yılda çimento sektörünün zam yapmasını kabul edemeyeceklerini, fiyat artışı uygulamaya konulursa konuyu Rekabet Kurumu’na taşıyacaklarını söyledi.

Tellioğlu, mevcut ekonomik şartların doğurduğu ağır maliyetlerle mücadele eden sektöre bir darbenin de en önemli tedarikçi konumunda olan çimento sektöründen geldiğini belirtti.

Ocak 2018’den itibaren yüzde 37 zam yapan çimento sektörünün, yeni yılda uygulanmak üzere yüzde 40’lık fiyat artışı daha yapacağının konuşulduğunu söyleyen Tellioğlu şu ifadeleri kullandı:

“Bu duruma hükümetimiz izin vermemelidir. Bu fiyat artışı uygulamaya konulursa konuyu Rekabet Kurumuna taşıyacağız, buradan da çözüm bulunamazsa zaten duran inşaat sektöründe üyelerimize tamamen iş bırakma çağrısı yapabiliriz.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder