23 Şubat 2019 Cumartesi

Almanya’daki Türkleri, Mevlit Türkgeldi cenazesinde buluşturdu

15 Temmuz 2016’da Avrupa’da Gülen Cemaati’ne yakın kurumlara saldırıların arttığı bir dönemde tanınan Mevlit Türkgeldi (38) yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetti. 5 çocuk babası Türkgeldi’nin cenazesine yüzlerce insan katıldı.

Almanya’nın Gelsenkirchen kentinin Hassel semtinde bulunan mezarlıkta cenaze namazı kılınarak müslüman mezarlığına defnedilen elektrik mühendisi Mevlit Türkgeldi, bir yıldır tedavi görüyordu. Ailenin yakınları cenaze merasiminde Türkgeldi’nin üye olduğu kurumları taciz etmek için gelen AKP’ye yakın Türklerin de olduğunu söyledi.

15 Temmuz’dan sonra bütün Avrupa’da olduğu gibi Almanya’da Gülen Cemaati’ne yakın kurum ve kuruluşlara baskınlar yapılmıştı. Bu dönemde Türkgeldi de saldırıya uğradı fakat kurumların önünde nöbet tutmaktan geri durmadı. Barışçı kişiliği ile tanınan, kendisine saldırmaya gelenlerle bile ilişkisini koparmayan Türkgeldi’nin çevresinde sevilen ve sayılan bir kişi olduğu öğrenildi.

Mevlit Türkgeldi’nin amcası Muhammet Türkgeldi, “O, inandığı doğrudan hiçbir zaman geri adım atmadı. Çocukluğundan itibaren tanırım, hiç kimseyi kırmadı. Yakalandığı hastalıktan hiç şikayetçi olmadı. Vefatına kadar ibadetlerine devam etti. Her zaman etrafındaki insanlara neşe kaynağı oldu.” dedi.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder