23 Şubat 2019 Cumartesi

Hedef 100. galibiyetle turlamak

Bugüne kadar Avrupa kupalarında 99 galibiyeti bulunan Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçında yarın akşam Portekiz ekibi Benfica’ya konuk olacak. Türk Telekom Stadı’ndaki ilk maçı 2-1 kaybeden Sarı-Kırmızılı ekibin en az iki gollü bir galibiyete ihtiyacı var. Yarın akşam Türkiye saati ile 23:00’te başlayacak maçı Romanya Futbol Federasyonu’ndan Ovidiu Hategan yönetecek.

GALATASARAY 2-1 KAZANIRSA UZATMALARA GİDECEK

Türk Telekom Stadı’nda oynanan ilk maç, Benfica’nın 2-1’lik üstünlüğüyle tamamlandı. Rövanşı Galatasaray’ın 2-1 kazanması durumunda karşılaşma uzatmaya gidecek. Uzatma devrelerinde de eşitlik bozulmazsa tur atlayan taraf seri penaltı atışlarıyla belirlenecek. Sarı-Kırmızılı ekibin tur atlayabilmesi için, deplasman golü kuralı sebebiyle en az 2 gollü bir galibiyete ihtiyacı var.

UEFA AVRUPA LİGİ’NDE 77. MAÇINA ÇIKAÇAK

Benfica karşılaşmasıyla birlikte UEFA Avrupa Ligi’ndeki 77. maçına çıkacak Galatasaray, bu karşılaşmalarda 29 galibiyet, 24 beraberlik, 23 mağlubiyet elde etti. Ayrıca Galatasaray, yarınki maçı kazandığı takdirde Avrupa kupalarındaki 100. galibiyetine ulaşacak.

BENFİCA MAÇLARININ SKORU BELLİ: 2-1

Galatasaray ile Benfica, bugüne kadar 4 resmi maçta karşı karşıya geldi. İlk olarak 2008-09 sezonunda UEFA Avrupa Ligi grup aşamasında karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesinden Sarı-Kırmızılı ekip 2-1’lik galibiyetle ayrıldı. İki takım 2015-16 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde aynı grupta yer aldı. Oynanan iki karşılaşmada da ev sahibi ekipler rakibine 2-1’lik üstünlük sağladı. Geçtiğimiz hafta Türk Telekom Stadı’nda oynanan UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçı ise 2-1 Benfica’nın üstünlüğüyle tamamlanmıştı.

NUNO GOMES’TEN TERİM’E ZİYARET

Portekizli eski futbolcu Nuno Gomes, Fiorentina’da oynadığı dönemde teknik direktörlüğünü yapan Fatih Terim’i ziyaret etti. Uzun yıllar Portekiz Milli Takımı formasını giyen, Fiorentina’da oynadığı dönemde Fatih Terim’in öğrencisi olan Nuno Gomes, Galatasaray’ın kamp yaptığı otelde Terim’le bir araya geldi. Portekizli futbolcu ile Terim bir süre sohbet ederek hasret giderdi. Görüşmede ayrıca Nuno Gomes’e üzerinde Fatih Terim imzalı Galatasaray forması hediye edildi.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder