23 Şubat 2019 Cumartesi

İBB kendi kitap fuarını açıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Basın Yayın Birliği’nin işbirliğiyle bu sene ilk kez düzenlenen Uluslararası Avrasya Kitap Festivali başlıyor. 23 Şubat- 3 Mart tarihlerinde Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapılacak festival bünyesinde, 4. İstanbul Fellowship (Uluslararası İstanbul Yayımcılık Profesyonel Buluşmaları) organizasyonu da gerçekleştirilecek. Festivalin onur yazarı hikayeci Mustafa Kutlu.

MUSTAFA KUTLU, İSKENDER PALA…

120 yayınevinin katılacağı festivalde yeni çıkan kitaplar ve özel basım eserler stantlarda yerini alacak. Bu sene ilk kez düzenlenen festivalin teması ‘Uzun Bir Hikaye’ olarak belirlendi. Festival süresince şiir dinletileri, paneller, söyleşiler düzenlenecek. İBB Kültür Daire Başkanlığı’nın düzenlediği söyleşi programına; İskender Pala, Hayati İnanç, Ömer Tuğrul İnançer, Selma Argon, Süleyman Seyfi Öğün, Işıl Açıkkar, Emin Işık, Gülper Refiğ gibi yazarlar katılacak. Festival süresince birçok yazar imza etkinliği kapsamında kitapseverlerle buluşacak. Festivalde geçen yıl kaybettiğimiz Prof. Dr. Fuat Sezgin için de anma etkinliği gerçekleştirilecek.

KİTAPTA KDV’NİN KALDIRILMASI YASALAŞTI

Öte yandan, basılı kitap ve süreli yayınlardaki KDV oranının sıfırlanması düzenlemesini de içeren Sosyal Hizmetler Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, basılı kitap ve süreli yayınlardaki yüzde 8 KDV oranı sıfırlanacak. Patronlara, 2018 yılı içinde iş yerinden bildirilen sigortalı sayısına ilave olarak, 1 Şubat 2019 ila 30 Nisan 2019 tarihlerinde işe alınan sigortalılar için 3 ay süreyle prim, vergi ve ücret desteği sağlanacak. Yayıncılar KDV’nin sıfırlanmasını olumlu karşılanırken bu indirimin okura kısa sürede yansımayacağı belirtiliyor. Çünkü kitap satış noktalarında KDV uygulaması devam ediyor.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder