23 Şubat 2019 Cumartesi

İnşaat sektörünün geleceğinden umut yok!

Büyük bir krizden geçen inşaat sektörünün geleceğine yönelik beklentiler giderek zayıflıyor. İnşaat sektörü güven endeksi şubat ayında, yüzde 9’a yakın geriledi.

BOLD – Türkiye’de ekonomik krizden en fazla etkilenen sektör konumundaki inşaatta kan kaybı devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi bir önceki ayda 56,7 iken, Şubat ayında yüzde 8,7 oranında azalarak 51,8 oldu.

İnşaat sektöründe, bir önceki aya göre; alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi yüzde 12,1 azalarak, yüzde 40,8’ indi. Toplam çalışan sayısı beklentisi ise yüzde 6,4 azalarak 62,8 değerlerini aldı.

(Kaynak: TÜİK)

TİCARETE GÜVEN AZALDI, HİZMETE ARTTI

Mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi ocak ayında 78,3 iken, Şubat ayında yüzde 1,5 oranında artarak 79,5 oldu. Hizmetlere olan talep beklentisi endeksi ise yüzde 1,8 azalarak 91 oldu.

Mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksi şubat ayında yüzde 1,9 oranında azalarak 90,8 oldu. Perakende ticaret sektöründe bir önceki aya göre; iş hacmi-satışlar ve iş hacmi-satışlar beklentileri ise azaldı.

Tüketici ekonomiye güvenmiyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder