23 Şubat 2019 Cumartesi

MHP, “Bahçeli’nin beka sorunu var” diyen Şentop’u destekleyecek

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin, TBMM başkanlığında destekleyeceği Adalet ve Kalkınma Patisi (AKP) adayı Mustafa Şentop’un, geçmişte MHP ve lideri Devlet Bahçeli hakkında söylediği ağır sözler yeniden gündeme geldi.

TBMM Başkanvekili ve AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, Meclis Başkanlığı için adaylık başvurusunda bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “AKP kimi Meclis Başkanı adayı olarak takdim ederse, MHP o adaya Meclis’te destek verecektir. Bunun A’sı B’si, kişisi ötesi yoktur” ifadelerini kullanmıştı.

ÇÖZÜM SÜRECİNİN SONUNDA BAHÇELİ GİDECEK

Yarın yapılacak seçimlerde MHP’nin destekleyeceği AKP’li Şentop’un, geçmişte Bahçeli ve MHP’ye yönelik ağır ifadeleri akıllara geldi. Şentop, 21 Nisan 2015’te yaptığı konuşmada çözüm sürecinin sonunda Bahçeli’nin gideceğini iddia etmişti. Şentop, Bahçeli’nin beka sorunu var eleştirisi yapmıştı.

DEVLETİN DEĞİL BAHÇELİ’NİN BEKA SORUNU VAR

Şentop, “Tek ümitleri, terör hadisesi artarsa, çözüm süreci başarısız olursa, MHP’ye oy bakımından bir kazanç getirir mi diye. Bunun hesabını yapıyorlar. Onun için bağırıp duruyorlar, ‘devletin bekası sorunu’ diye. Bu devletin bekası sorunu var da bu bizim bildiğimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bekası sorunu değil. Devlet Bahçeli’nin bekası sorunu var. Çözüm süreci başarılı olursa, Devlet Bahçeli kaybedecek, bırakıp gidecek” eleştirisinde bulunmuştu.

HDP’Lİ ADAYLARI SOLDA SIFIR BIRAKACAK DÜZEYDE

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Şentop’un, bu sözlerine yanıtı vermişti: “Çözüm adı altında kaos peşinde koşan iktidar partisi, teröre kollarını açmış ve terörle sarmaş dolaş bir şekilde Türkiye’yi çökertmek amacıyla el birliği yapmışlardır. Bunu AKP’nin adaylarının profilinden de anlamak güç değildir. AKP’nin bazı adayları HDP’li adayları bile solda sıfır bırakacak düzeydedir.”

MHP’Lİ BİRİSİNİN CUMHURBAŞKANI OLMASI MÜMKÜN DEĞİL

Şentop, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin ise şu eleştirileri yapmıştı: “CHP’li birisinin Cumhurbaşkanı olması mümkün değil. MHP’li birisinin de Cumhurbaşkanı olması mümkün değil. Onlar da bunları bildikleri için, ikisi bir araya geldiler ortak aday çıkardılar, hâlâ bu ortak adaylarının da kazanacağına inanmıyorlar. Ekmeleddin İhsanoğlu sahte AK Partili, AK Parti’nin taklidi bir isim.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder