Yapay zekâ ile birlikte ne tür politikalar gündemimize girecek? Bugün gündemimizde olmayan hangi konuları/sorunları ve elbette çözüm yollarını, yarın konuşuyor olacağız? Yapay zekânın istihdama olası etkileri nasıl olacak? Yapay zekâ teknolojilerine ne kadar hazırız ve ne yapmamız gerekecek? Yapay zekâya kamu yönetimin yaklaşımı nasıl olmalı? Yeni nesil kamusal hizmetler nasıl gelişecek? Artan teknolojik gelişmelere kamu nasıl entegre olacak?
İki haftadır Kadıköy Belediyesinin ev sahipliğinde İDEA Kadıköy’de düzenlenen “Yapay Zeka: İnsan, Teknoloji-Kamu Etkileşimi” seminerleri bu sorulara cevap arıyor. Geleceği şekillendirecek yapay zekâ kavramının ele alındığı ve yapay zekânın insan hayatına nasıl katkı sağlayacağının tartışıldığı seminerler üç ay devam edecek. Şubat, mart ve nisan ayı boyunca her perşembe 19.00 – 21.00 ve her cumartesi 15.00 – 17.00 saatleri arasında gerçekleşen seminerlere katılım ücretsiz.
Yapay zekânın kamu ve hizmetler alanlarında kullanımı üzerine farklı uzmanların konuşmacı olacağı seminerlerin ilki Sabancı Üniversitesi öğretim üyesi Kemal Kılıç’ın katılımıyla yapıldı. Seminer serisinin ikincisinde ise Kadıköy Belediyesi Plan Proje Müdürlüğünde görev yapan Şehir Bölge Plancısı Nazım Akkoyunlu oldu. “Katılım ve Denetim Arasında Bir Mücadele Alanı Olarak Akıllı Şehirler’in ele alındığı seminerde kentsel dinamiklerin nasıl değerlendirileceği ele alındı. Verilerin izinsiz kullanımı nedeniyle oluşan kaygıların tartışıldığı oturumda bu kaygıları gidermeye yönelik nasıl bir mücadele alanı oluşturulabileceği, toplumun devleti denetleyeceği bir sürece nasıl dönüştürülebileceği konuşuldu.
16 Şubat’ta Bager Akbay, “Şair Robot Deniz Yılmaz ve Günümüz Sanatı” adlı semineriyle devam eden programın bugünkü konuğu, “A) Yapay Zekâ B) Makine Öğrenmesi C) İstatistik D) Hepsi” başlıklı semineriyle Yeditepe Üniversitesi Endüstri ve Sistem Mühendisliği öğretim üyesi Dr. Artur Manukyan olacak.
Manukyan, “Yapay zeka, mevcut durumdaki zekanın görevlerini üstlenmeli midir?” sorusundan hareketle yapay zekânın iş ve servis zekâları oluşturmada kullanıldığı alanlardan ve bu sistemlerin altında yatan basit ancak kullanışlı ve etkili, matematiksel ve istatistiksel yöntemlerden bahsedecek.
Programın sonraki oturumları için Kadıköy Belediyesinin etkinlik sayfası ziyaret edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder