23 Şubat 2019 Cumartesi

Süper Lig’de Karadeniz gecesi

Süper Lig’de 23. hafta heyecanı, Rize ve İzmir’de oynanan iki karşılaşmayla başladı. Aynı saatte başlayan maçlarda sahadan galip ayrılan, Karadeniz ekipleri oldu. Okan Buruk yönetiminde ligin ikinci yarısına fırtına gibi başlayan Rizespor, kendi evinde Yeni Malatyaspor’u 3-0 yendi. Son haftalarda istediği sonuçları almakta zorlanan Trabzonspor ise Göztepe deplasmanında 3-1’lik skorla güldü.

RODALLEGA KENDİNİ AFFETTİRDİ

Karadeniz ekiplerinin sevindiği geceyle ilgili ilginç notlar vardı. Rizespor ve Trabzonspor, rakipleri karşısında aynı anda öne geçme sevinci yaşadı. Her iki takım da ilk gollerini 27. dakikada buldu.

Rizespor’un ilk golünü Aatif atarken; Trabzonspor aynı dakikada Rodallega ile öne geçti. Geçen hafta Alanyaspor karşısında penaltı kaçıran ve 2-0’lık mağlubiyetin faturası kendisine çıkarılan Kolombiyalı golcü, Göztepe filelerini havalandırarak kendini affettirdi.

RİZESPOR, SON ANDA FARKA GİTTİ

Rizespor, Aatif’in golüyle maçı uzun süre tek golle domine ettikten sonra duraklama bölümlerinde farka gitti. 90+’da Vedat Muriqi farkı ikiye çıkarırken; bir dakika sonra Nakoulma skoru ilan etti: 3-0.

GÖZTEPE YAKALADI, TRABZON KAÇTI

Rodallega ile 27. dakikada öne geçen Trabzonspor, 71.dakikada Deniz Kadah’ın penaltı gölüne engel olamadı. Bu gole iki dakika sonra genç yetenek Abdülkadir Parmak ile cevap veren Bordo-Mavililer, tekrar öne geçti. 90. dakikada Göztepeli Kadu’nun kendi kalesine attığı gol, skoru belirledi: 1-3.

Bu sonuçların ardından Trabzonspor 36 puanla 4. sıraya yükselirken; son 6 haftada mağlubiyet yüzü görmeyen ve 5. galibiyetini elde eden Rizespor, 28 puanla 10. basamağa çıktı. 25 puanda kalan Göztepe’nin 13. sıradaki yeri değişmezken; 34 puanda kalan Yeni Malatyaspor, 4. sıradan 5. basamağa geriledi.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder