23 Şubat 2019 Cumartesi

Soylu’dan taciz savunması: “Eli farklı bir yere gitmiş”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tacizci polisi savunmaya devam etti. Soylu, “Arabanın içine koymaya çalışırken, eli farklı bir yere gidip onu oradan arabaya itmeye çalışıyor” dedi.

BOLD-Polisin cinsel tacizine uğrayan ve ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilen Merve Demirel, yine Soylu’nun gündemindeydi. Soylu, “Aynı diller yine söylenmeye başlamış. Birkaç gündür benim, görevini yapan polisime taciz iftirası atıyorlar. Tacizci olsa ilk önce biz müdahale ederiz. Karga tulumba almış, direnmiş. Kardeşim ne olursun direnme diye de söylemiş” ifdelerini kullandı.

POLİS GÖREVİNİ YAPIYORMUŞ!

Polisin görevini yaptığını öne süren Bakan Soylu, “Almış getirmiş, arabanın içine koymaya çalışırken, o arada ters bir hareket yapmaya çalışınca eli farklı bir yere gidip onu oradan arabaya itmeye çalışıyor. Allah’ınızı severseniz, ben ne demişim, görevini yapmaya çalışan bir adam. Böyle bir şey olsa biz buna karşı çıkarız. Ama bir insan görevini yaparken görevini yapması eleştirilir mi?” dedi.

BAKANA ALLAH BELANI VERSİN DENİR Mİ?

Soylu şunları dile getirdi: “Bir milletvekili (CHP’li Mehmet Bekaroğlu) bir İçişleri Bakanına, Allah belanı versin der mi? Ne demişim, bu aile proje bir aile demişim. Babası F…’den ihraç, kızı DHKP-C’den yıllardır takip ediliyor. Bu eylemi yapan kişi de TAYAT denilen aşırı sol örgüt ve esas itibariyle yıllarca cezaevleri üzerinden bu ülkede bir şeyler oluşturmaya çalışan aynı zamanda da aşırı sol örgüt mensubu. Bir de ilahiyat fakültesinde okuyor. Bu bir oyun. Bu bir tezgah değil de nedir.”

BEKAROĞLU VE TANRIKULU’NU HEDEF ALDI

Bakan Soylu açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Güya milletvekilisin, bir taraftan o eski Diyarbakır Barosu başkanı olan Avukat Sezgin Tanrıkulu, bir taraftan Mehmet Bekaroğlu. Bu adamın İçişleri Bakanına ‘Senin Allah Belanı Versin’ dediği lafı alkışlayacaklar. Böyle bir şey var mı? Hangi vicdana sığar. Yazıklar olsun. Bunlar, ne aldıkları oyun kıymetini, ne ettikleri yeminin gereğini, asaletini, gazi meclis çatısının ne anlama geldiğini bilmeyen fersude insanlardır.”

CAN GÜVENLİĞİ ENDİŞESİ DUYUYORUM

Bu arada CHP’li Mehmet Bekaroğlu hakkında Soylu’ya yönelik “Allah belanı versin” sözleri için fezleke hazırlanarak TBMM’ne gönderildi. Gözaltına alındığı sırada polisin cinsel tacizine maruz kalan Merve Demirel ise, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun tehdit içeren açıklamalar sonrası kendisi ve ailesinin can güvenliğinden endişe duyduğunu söylemişti.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder