31 Mart 2020 Salı

“Canlı yayına çıkarak kendilerini cumhurbaşkanı olarak tanıtan ve para isteyen şahıslara inanmayın” diyen üniversiteli serbest

Erdoğan’ın yardım kampanyasını ‘Canlı yayına çıkarak kendilerini cumhurbaşkanı olarak tanıtan ve para isteyen şahıslara inanmayın’ sözleriyle eleştirdikten sonra gözaltına alınan üniversiteli serbest bırakıldı.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı yardım kampanyasının yankıları sürüyor. Koronavirüs salgını nedeniyle devletin kasasından yurttaşlara yardım yapmak yerine ‘Milli Dayanışma Kampanyası’ başlatarak halktan para isteyen Erdoğan eleştirilerin hedefinde.

 GÖZALTINA ALINDI

Konuyla ilgili sosyal medyada, “Canlı yayına çıkarak kendilerini cumhurbaşkanı olarak tanıtan ve para isteyen şahıslara inanmayın” yazan Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Ata Egemen Çakıl esprili paylaşımı yüzünden dün gece gözaltına alındı. Çakıl gözaltına alındığını yine sosyal medya hesabından duyurdu. Polis merkezinde alınan ifadesinin ardından bu sabah İzmir Bayraklı Adliyesi’ne götürülen Çakıl, savcılık tarafından serbest bırakıldı.

AVUKATIMA VE ARAYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

Çakıl’ın paylaşımı sonrası çok sayıda AKP’li hesap tarafından emniyete şikayet edildiği öğrenildi. Serbest bırakıldığını sosyal medya hesabından paylaşan Çakıl, ”Dostlar Merhaba… Dün geceyi nezarette geçirdikten sonra, yaklaşık bir saat önce savcılık ifadeni aldı ve serbest bırakıldım. Arayan, destek olan herkese, avukatıma teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

Pamuk eller cebe ey halkım: Kasa tamtakır kuru bakır!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder