4 Nisan 2020 Cumartesi

“İnfial uyandırmamak için düşünce suçuna indirim yapmadık”

Düşünce ve siyasi suçlularına cezai indirim yapılmamasını savunan AKP Milletvekili Ali Özkaya, “Milletimizin vicdanında karşılık bulmayacak ve büyük infial uyandıran suçların bu ceza infaz sisteminin dışında bırakılmasına gayret ettik” dedi.

BOLD AKP ve MHP tarafından hazırlanan Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi.

AKP’DEN “AYRI TUTTUK” SAVUNMASI

Düşünce suçlarına cezai indirim yapılmamasını savunan AKP Milletvekili Ali Özkaya, “Milletimizin vicdanında karşılık bulmayacak ve büyük infial uyandıran suçların bu ceza infaz sisteminin dışında bırakılmasına gayret ettik. Bu kapsamda terör suçlarını ayrı tuttuk. Avrupa’daki bir terörle mücadeledeki düzenlemeyle Türkiye’dekini bire bir aynı görmek, aynı olmasını beklemek doğru olmaz. Zira, Türkiye’nin etrafındaki ateş çemberinin ne kadar büyük olduğunu hep beraber görüyoruz” dedi.

CEZAEVİ DOLULUK ORANINDA TÜRKİYE AVRUPA BİRİNCİSİ

CHP Milletvekili Alpay Antmen ise Türkiye’nin cezaevleri doluluk oranında Avrupa birincisi olduğunu vurguladı. CHP’li Antmen, “2002’de ülke nüfusu 65 milyondu. Şimdi 82 milyon. Şimdi hapishanelerdeki sayı o günden bu yana beş kat artmış. İktidarın yöntemleri suçu önlemediği gibi bu meseleyi de kangren haline getirdi. Vatandaş zaten yargıya güvenmiyor” dedi.

DÜŞÜNCE SUÇLULARINA DA AF ÇIKARILSIN

İktidar partisinin önce “magazin haberciliği” yaparak vergi affı, imar affı, cezaevi affı gibi haberleri dolaşıma soktuğunu ve sonra uyguladığını dile getiren Antmen, “Bunun nedeni beceriksizlik, hukuksuzluk, adaletsizlik, insan hakkı ihlalleri ve işin kolayına kaçmaktır. Biz affa karşı değiliz ancak nasıl bir affa onu açalım, düşünce suçluları, gazeteciler ve topluma kazandırılmasında mahsur olmayan vatandaşlar için af çıkarılmasına karşı değiliz” dedi.

İstanbul Metrosu’nda termal kamera dönemi: Ateşi olan binemeyecek

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder