4 Nisan 2020 Cumartesi

Yargıtayda virüslü aile fotoğrafı

Koronavirüs salgınına rağmen başkanlık seçimleri yapılan Yargıtayda, iki üyenin testi pozitif çıktı. Bunlardan birinin seçimde oy kullandığı hatta toplu aile fotoğrafı çekimine katıldığı öğrenildi.

BOLD – Türkiye’de hızla yayılan koronavirüs (Kovid-19) Yargıtayın da gündemine yerleşti. Yüksek Mahkemenin iki üyesinin virüs testinin pozitif çıktığı öğrenildi.

Hastanede tedaviye alınan bir üyenin, 24 Mart’taki Yargıtay Başkanlığı seçiminde oy kullandığı ve toplu fotoğrafta yer aldığı ortaya çıktı. Durum diğer üyeler arasında endişeye yol açtı.

DURUŞMALAR ERTELENDİ EVDEN ÇALIŞMA SİSTEMİNE GEÇİLDİ

İlk koronavirüs vakasının ortaya çıkması sonrası birçok alan gibi yargıda da yayılıma karşı çeşitli tedbirler alındı.

Adliyelerdeki duruşmalar ertelendi. Önce 60 yaş üstü personel ve kronik rahatsızlığı bulunanlar idari izinli sayıldı. Ardından adliye ve yüksek yargıda evden çalışma sistemine geçildi.

DANIŞTAY BAŞKANLIK SEÇİMİ ERTELENDİ YARGITAYIN Kİ YAPILDI

Öyle ki Zerrin Güngör’ün emekliliği sebebiyle Danıştayda yapılacak başkanlık seçimi ileri tarihe ertelendi. Fakat Yargıtay’da İsmail Rüştü Cirit’in yaş haddinden koltuğu bırakması sebebiyle yapılacak başkanlık seçimi iptal edilmedi veya ertelenmedi.

SEÇİMDEN BİR HAFTA SONRA HASTALIĞI TESPİT EDİLDİ

Ülkede ilk vakanın ortaya çıkmasından 13 gün sonra 24 Mart’ta Yargıtay Başkanlığı seçimi yapıldı. Yargıtay Başsavcısı Mehmet Akarca’nın başkan seçildiği oylamadan 1 hafta sonra, önemli bir ceza dairesi üyesinin Kovid-19 testi pozitif çıktı.

FOTOĞRAF KARESİNDE YER ALANLAR TELAŞLANDI

Bir süre sonra seçim günü oy kullanan ve sonrasında çekilen toplu fotoğraf karesinde yer alan bir ceza dairesi üyesinin test sonucu da pozitif geldi. Üye hastaneye yatırılırken seçim günü oy kullanan ve söz konusu fotoğraf çekiminde yer alan diğer yargı mensupları arasında hastalanma endişesi başladı.

Koronalı 112 Acil Servis teknikeri 2 gün boyunca hasta taşıdı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder