2 Nisan 2020 Perşembe

Rus uçağı kiralamak için ihale açan THK 11 uçağını satışa çıkardı

Geçen yaz aylarında Ege’de çıkan yangınlarda uçaklarının kullanılmaması ile gündeme gelen THK, envanterinde bulunan 11 uçağı satmak için ihale açtı. THK, bu uçakların yerine Rus yapımı yangın söndürme uçakları kiralayacak.

BOLD – Daha önce Rus yapımı yangın söndürme uçaklarının kiralanması için ihale açan Türk Hava Kurumu (THK), envanterindeki 11 uçağı satışa çıkardı. İhale 13 Nisan’da yapılacak.

UÇAKLAR İSTEKLİLERİN GÖRÜŞÜNE AÇILDI

THK, envanterinde bulunan 11 adet M-18 A/B Dromader uçağının ve depoda bulunan formlu/formsuz malzemelerinin satışı için ihale açtı. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan ilana göre, ihale 13 Nisan’da yapılacak. İstekliler, uçakları THK’nın Ankara Etimesgut Meydan İşletmesi’nde görebilecek.

RUS YAPIMI UÇAKLAR KİRALANACAK

Geçen yaz Ege bölgesinde çıkan yangınlarda kullanılmayan uçaklarıyla gündeme gelen THK nedeniyle hükumet eleştirilmişti. Hükumet, uçakların uçuşa uygun olmadığını söylerken, THK ihalenin kendilerine verilmemesi nedeniyle uçakların hangarlarda atıl şekilde beklediğini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından THK’ya banka borçları nedeniyle kayyım atanmış, yeni yönetim de Rus yapımı yangın söndürme uçaklarının kiralanması için ihale açmıştı.

Hilvan Cezaevinde sabun 50 TL’ye satılıyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder