4 Nisan 2020 Cumartesi

Ekipman eksiği hala var: Sağlık çalışanları desteklenmeli

Koronavirüsle mücadelede en ön safta yer alan bilhassa yoğun bakım hemşireleri ve sağlık çalışanları eksiklerin giderilmesini istiyor. Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Ayda Kebapçı, “Desteğe çok ihtiyaçları var. Onları çok iyi korumamız lazım” diyor.

BOLD – Türkiye’nin koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelesinde sağlık çalışanları dünya geneli meslektaşları gibi yoğun ve risk altında çalışıyor.

Özellikle yoğun bakım hemşireleri sürekli hastalarla iç içe bulunduklarından virüs kapma ihtimalleri üst seviyede gayret sarf ediyor.

MALZEME EKSİKLERİ HALA TAM KARŞILANABİLMİŞ DEĞİL

Ekipman noktasında hala eksikleri bulundukları için de bir an önce tamamlanma taleplerini tekrarlıyorlar.

Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Ayda Kebapçı, “Desteğe çok ihtiyaçları var. Emekleri görünür olmalı. Onları çok iyi korumamız lazım” diye konuştu.

AYNI MALZEMEYİ DEZENFEKTE EDİP KULLANMAYA ÇALIŞAN VAR

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İstanbul Aksaray Şube Yöneticisi Aydın Erol da kalacak yer, ekipman eksikliği ve çalışma saatlerinin uzunluğuna dikkat çekti.

Mevcut halde sıkıntıların arttığına işaret eden Ayda Kebapçı, “Malzemelerin yeterli olduğu kurumlarımız var ama bunları idareli kullanarak kendini riske atmak zorunda kalan da mevcut. Bir maskenin kullanım ömrünü aşarak bunu kullanmak zorunda kalanlar var. Maskeyi nasıl dezenfekte edebiliriz diyenler var. Sağlık çalışanlarının bunlarla uğraşmamaları gerekiyor” dedi.

ENFEKTE OLMA TEHLİKESİ YAŞANIYOR

SES Yöneticisi Erol da, “Ekipmanlar rastgele önümüze atıldı. Bunları kullanıyoruz. N-95 maskelerde sıkıntı yaşıyoruz. Bunların eksikliğinden kaynaklı bu maskeleri 2 gün kullanmamız isteniyor. Böyle olduğu zaman da enfekte olma tehlikesi yaşıyoruz” diye konuştu.

Erol, çok sayıda sağlık çalışanın virüs kaynaklı vefat etmesi ve çoğu sağlık çalışanın karantinaya alınmasından dolayı şu an test sonuçları beklenilen arkadaşları olduğunu da söyledi.

5 şehirde sokağa çıkma yasağı uygulanmalı: İtalya gibi oluruz!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder