4 Nisan 2020 Cumartesi

Ne virüs ne de yargı AKP’li belediyeyi durduramadı

AKP’li Hemşin Belediyesi, mahkemenin iptal kararı vermesine karşın mal sahiplerine herhangi bir tahliye bildiriminde dahi bulunmadan kamulaştırdığı taşınmazları yıktı.

BOLD – AKP’li Hemşin Belediyesi, kamulaştırma kararının iptal edilmesine rağmen Ortaköy Mahallesinde bulunan taşınmazların yıkım işlemini gerçekleştirdi. Taşınmazların kendilerine ait olduğunu belirten vatandaşlar ise duruma tepki gösterdi.

2015 YILINDA KAMULAŞTIRILMIŞTI

BirGün’den Gökay Başcan’ın haberine göre Hemşin Belediyesi Meclisi, 2015’te Ortaköy Mahallesi’nde bulunan 112 Ada ve 12 Parsel numaraları taşınmazların kamulaştırılmasına ve kentsel dönüşüm proje alanı olarak belirlenmesine karar verdi. Arazi sahipleri, kararı mahkemeye taşıdı. Açılan dava sonucu belediyenin kamulaştırma kararı ve kentsel dönüşüm planı Rize İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI

Mahkeme kararının ardından taşınmazlar Cumhurbaşkanlığı kararıyla TOKİ lehine acele kamulaştırıldı. TOKİ taşınmazların tapusunu kendi üzerine geçirmek için hukuki girişimde bulunmazken, yurttaşların açtığı dava Danıştay 6. Dairesinde sürüyor.

SALGINI FIRSAT BİLİP YIKTILAR

AKP’li Hemşin Belediyesi, Rize İdare Mahkemesi kararına ve TOKİ lehine acele kamulaştırma kararlarına rağmen, salgın günlerinde işçileri tehlikeye atarak yıkım işlerine başladı. Belediyenin, hukuksuz bir şekilde hareket ettiğini belirten vatandaşlar, “Hemşin Belediye Başkanı ve müteahhit firmalar, virüs tedbirlerinin olduğu bugünleri fırsat bilerek taşınmazımızı herhangi bir tahliye bildiriminde dahi bulunmadan hukuka aykırı olarak yıkmışlardır” dedi.

70 maddelik infaz paketi komisyonda kabul edildi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder