4 Nisan 2020 Cumartesi

‘MİT cenazesi’ haberini yapan Terkoğlu, Pehlivan ve Kılınç’ın tutukluluklarına devam kararı

Odatv’de yayınlanan MİT ile ilgili haber nedeniyle tutuklanan Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç’ın tutukluluk incelemesini yapan mahkeme, gazetecilerin tutukluluk halinin devamına karar verdi.

BOLD – Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteciler Terkoğlu, Pehlivan ve Kılınç’ın tutukluluk incelemesini yapan 10. Sulh Ceza Hakimliği, 5 Nisan’da yapılması beklenen duruşmayı, koronavirüs tedbirleri gerekçesiyle 2 Nisan’a aldı.

Ancak duruşmalı inceleme yapılacağı avukatlara bildirilmedi. İnceleme kapsamında gazetecilerin savunmalarını Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle, avukatları olmadan alan heyet, “tutukluluk halinin devamına” karar verdi. Karar, avukatlara e-posta yoluyla tebliğ edildi.

Terkoğlu ve Pehlivan’ın avukatlarından Yiğit Kazım Akalın, duruşmalı inceleme hususunda kendilerine bilgi verilmemesinin kabul edilemez olduğunu dile getirdi. “Savunmalar alınırken, Barış Pehlivan’ın beyanlarının önemli bir kısmı tutanaklara geçirilmemiş” dedi. Tutukluluğa devam edilmesi kararının da eleştiren Akalın, “Zaten haberleştirilmiş bir konunun tekrar ifşası mümkün olamaz. Alınan karar hukuka da, mantığa da aykırıdır” diye konuştu

Terkoğlu ve Pehlivan’ın avukatlarından Celal Ülgen ise, mahkemenin “kolaya kaçtığını” belirtti. “Adalet Bakanı, salgın günlerini fırsata çeviren hakim ve yargıçlarla ilgilenmelidir. Türkiye Barolar Birliği ise bu duruma kayıtsız kalmamalıdır” ifadelerini kullandı.

Avukatlardan Hüseyin Ersöz ise, sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Barış’ların 3 avukatının da çağrılmadığı duruşmada verilen karara itiraz edeceğiz. Avukatların dışlandığı bu oldu-bitti anlayışını asla kabul etmiyoruz” dedi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder