2 Nisan 2020 Perşembe

Büyükşehirlerde hareketlilik arttı, sokağa çıkma yasağı gündemde

Şehirlerde hafta sonu duran hayat, yeni hafta ile birlikte hareketlendi. Durumu değerlendiren valilikler, gerekirse sokağa çıkma yasağı kararı alabilecek. Koronavirüsün en fazla görüldüğü İstanbul’da da sokağa çıkma yasağı uygulanması değerlendiriliyor.

BOLD – İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde koronavirüs önlemleri kapsamında karantina uygulanması gündemde. Salgının seyrine göre İstanbul’da acil ve zorunlu durumların dışında tüm giriş çıkışların kapatılarak, sokağa çıkma yasağının uygulanması da değerlendiriliyor.

YENİ HAFTA İLE HAREKETLİLİK ARTTI

Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre, koronavirüs salgınına karşı İçişleri Bakanlığı’nca alınan tedbirlerin ardından sosyal izolasyonun sağlanıp sağlanmadığı veya şehirlerdeki hareketlilik kameralardan alınan görüntülerle takip ediliyor. Yapılan incelemelerde hafta sonları sahil, mesire yerlerinde piknik yapmak, balık tutmak, spor ve yürüyüşlerin yasaklanmasıyla hafta sonu hayatın yüzde 95 durduğu belirlendi. Ancak hafta başıyla birlikte yeniden hareketlilik oluştuğu gözlemlendi.

KARANTİNA KARARI VALİLERE BIRAKILDI

Bilim Kurulu’ndan salgının yayılması noktasında ‘nisanın ilk haftasına’ dikkat çekilmesi ve sahadan gelen veriler, sosyal izolasyon konusunda ek önlemler alınmasına neden oldu. İçişleri Bakanlığı 30 büyükşehrin valilerini, salgının yayılmasına karşı nisanın ilk haftasının önemi konusunda uyardı. Bakanlık, risk durumuna göre sokak, cadde, mahalle, semt veya ilçenin tamamında karantina uygulanması istendi.

İMAMOĞLU’NDAN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İSTEĞİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye genelinde koronavirüse yakalanan hasta sayısının en fazla İstanbul’da olduğunu açıklamasının ardından İstanbul’a özel bir sokağa çıkma kısıtlaması kararı için çağrı yapmıştı.

Gazetecilere tahliye: #VirüsGirmedenGazetecilerÇıksın

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder