4 Nisan 2020 Cumartesi

İngiltere’de mayıs sonuna kadar karantinaya devam

İngiliz salgın hastalıkları uzmanı Neil Ferguson, karantina önlemlerinin mayıs sonundan önce kaldırılmasının pek mümkün olmadığını açıkladı. İngiltere Başbakanı Johnson da korona ile mücadelede muhalefet liderleriyle beraber çalışmak istediğini söyledi.

BOLD – İngiltere Başbakanı Boris Johnson, muhalefete çağrı yaptı. “Parti liderleri olarak, bu ulusal acil durumda birlikte çalışmakla yükümlüyüz” dedi. Geçen hafta Kovid-19 testinin pozitif çıktığını açıklayan Johnson, tüm muhalefet liderlerinin fikirlerini duymak istediğini belirtti.

Johnson, liderlere hitaben yazdığı mektupta şu ifadeleri kullandı:

“Testleri hızlandırmak, ekonomik destek sağlamak gibi aldığımız önlemler hakkındaki görüşlerinizi dinlemek istiyorum. Bu yüzden hepinizi parlamentoya çağırıyorum.”

TESTLER YOĞUNLAŞTIRILMALI

Salgın hastalıkları uzmanı ve epidemiyolojist Neil Ferguson da İngiltere’de korona virüsüyle mücadele kapsamında alınan karantina önlemlerinin mayıs sonuna kadar uygulanacağını söyledi. Önlemlerin, mayın sonundan önce kaldırılmasının pek mümkün olmadığını dile getiren Ferguson, testlerin yoğunlaştırılması gerektiğini aktardı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder