3 Nisan 2020 Cuma

İdare Mahkemesinden Haydarpaşa ve Sirkeci Garları itirazına ret

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının ihalesinin iptali için açtığı dava İstanbul 11. İdare Mahkemesi tarafından reddedildi. İBB, davayı şimdi Danıştaya götürmeye hazırlanıyor.

BOLD – İstanbul 11. İdare Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, (İBB) Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının ihalesinin iptali için açtığı davayı reddetti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kararı Danıştaya götüreceklerini söyleyerek, aylardır bekletilen kararın salgın zamanı açıklanmasının ise çok manidar olduğunu belirtti.

KARAR 2’YE KARŞI 1 OYLA ALINDI

İstanbul 11. İdare Mahkemesi, İBB’nin Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının ihalesinin iptali için açtığı davayı, 2’ye 1 alınan kararla reddetti. İBB’den yapılan açıklamaya göre, karara itiraz eden hakim ihale ilanı ile ihale şartnamesi arasında çelişki bulunduğunu, çelişkili kuralların rekabeti engellediğini, iş deneyim belgesinin ortaklıktaki her şirket tarafından verilmesinin gerekli olmadığını şerh düştü ve ihalenin iptali gerektiğini savundu. İBB, mahkemenin bu ret kararını Danıştaya taşıyacak.

TARİHİ VE KÜLTÜREL VARLIKLARI KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Mahkeme, Haydarpaşa ve Sirkeci garları ile ilgili ihaleye itirazımızı reddetti. İstanbullular adına, şehrin tarihi, kültürel ve doğal varlıklarını korumaya devam edeceğiz ve kararı Danıştaya götüreceğiz. Aylardır bekletilen kararın salgın zamanı açıklanması ise çok manidardır” dedi.

İnfaz paketi bugün görüşülecek: Kapsamın genişlemesi gündemde

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder