2 Nisan 2020 Perşembe

Dolarda hareketlilik sürüyor, kur 6.71’i gördü

Geçen haftayı 6.45’li seviyelere yükselerek tamamlayan dolar kuru, koronavirüs kaynaklı güçlenen satış baskısıyla 6.71’in üstüne çıkarak Eylül 2018’den beri yeni zirvelerini gördü.

BOLD – Dolar/TL koronavirüs kaynaklı güçlenen satış baskısıyla 6.71’in üstüne çıkarak Eylül 2018’den beri yeni zirvelerini gördü. Kur işlemlerin bir miktar hacim kazanmasıyla 6.65 seviyelerine kadar geriledi.

YATIRIMCILAR DOLARA YÖNELDİ

ABD’de hayatını kaybedenlerin sayısının artabileceği uyarılarının ardından yatırımcılar güvenli liman dolara ve tahvillere yöneldi. ABD hisseleri dün sert düşüş gösterdi. Doların başlıca altı para birimi karşısındaki seyrini izleyen endeks dün yüzde 0.53 yükseldi. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu gelişmekte olan ülkelerde koronanın hızla yayılması ve bu ülkelerin sınırlı sağlık kapasiteleri nedeniyle salgının kontrol altına alınmasının zor olacağı endişeleri bu ülkelerin para birimlerine değer kaybettirdi.

DOLAR 6,71’İ GEÇTİ

Geçen ay sert bir yükselişle 6.60’ın üzerini test ettikten sonra merkez bankaları ve hükumetlerin açıkladığı önlemlerle 6.38’e kadar gerileyen dolar kuru, geçen haftayı 6.45’li seviyelere yükselerek tamamladı. Bu hafta ise salgına yönelik endişelerin yanında dünyada ekonomik aktivitenin uzun bir süre yavaş kalacağı endişeleri satış baskısını arttırdı. Dolar/TL bu sabah 6.7120’ye kadar yükselerek Eylül 2018’den beri yeni zirvesini gördü.

Hilvan Cezaevinde sabun 50 TL’ye satılıyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder