20 Ekim 2020 Salı

Erdoğan talimat vermişti, 20 km’lik yol 17 yıldır bitirilemedi

Bitirilemeyen projeler Türkiye’nin kaderi olmaya devam ediyor. Bundan 17 yıl önce yapımına başlanan Siirt Kurtalan arasındaki duble yolun 20 km’lik kısmı hala bitirilemedi.

BOLD – Yapımı yıllardır bitirilemeyen Siirt-Kurtalan duble yolu çözüm bekliyor. 17 yıl önce Başbakanlığı döneminde Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlayan yol çalışmasının 20 kilometrelik bölümü bir türlü tamamlanamadı.

2002 yılında yapılan  genel seçimlerde Erdoğan siyasi yasaklı olması sebebiyle milletvekili olamamıştı. Ardından Siirt’teki seçimler tekrar edilmiş ve Erdoğan bu seçimde milletvekili olmuştu. Ardından Erdoğan, 12 Mayıs 2003 tarihinde Siirt’te katıldığı toplu açılış töreni ile duble yol yapımına başlanacağını duyurdu. O ilanın ardından Siirt-Batman arasındaki duble yol yapıldı. Ancak Kurtalan-Siirt arasındaki yaklaşık 32 kilometrelik yol ise aradan geçen 17 yıla rağmen bir türlü tamamlanamadı.

Yolun Kurtalan-Siirt-Baykan Üç Yolu mevkiinden Siirt’te kadar olan 12 kilometrelik yolu geçtiğimiz yıllarda tamamlandı. Ancak yaklaşık 20 kilometrelik yolun yapımı ise aradan geçen 17 yıla rağmen tamamlanamadı. Problemin, yol inşaatının yargıya taşınmasından kaynaklandığı ileri sürülüyor. İddiaya göre, Siirt Karayolları 94’üncü Şube Şefliğince Yeni Mahalle Termol mevkiinde yapılan yolda, arazi sahipleri ile yaşanan anlaşmazlık nedeniyle kamulaştırma yargıya taşındı. Bu sebeple yol yapımı da 3-4 yıl durduruldu.

İNŞAATI DEVAM EDEN KÖPRÜ, BİTMİŞ GİBİ GÖSTERİLDİ

Ilısu Barajı’yla birlikte Başur Çayı’nın eski yolunun su altında kalacak olmasıyla sebebiyle yoldaki yeni köprü de hızlı bir şekilde bitirilmeye çalışıldı. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı’nın yayınladığı “2003-2019 Döneminde Yapılan Karayolu Çalışmaları” kitapçığında köprülere ilişkin “Siirt-Kurtalan Yolu’ndaki Kezer-II ve Başur-II Köprüleri tamamlanmıştır” ifadeleri yer aldı. 2019 yılında tamamlandığı açıklanan Başur Köprüsü’nde ise sadece Kurtalan-Siirt istikameti bitirilirken, Siirt-Kurtalan güzergahı hala hizmete açılmadı. Kurtalan-Siirt istikametinde karşılıklı olarak hizmet veren köprü ve yolda ise yol çalışması bugünlerde devam ediyor.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder