21 Ekim 2020 Çarşamba

Kaçak içkiden ölümler durdurulamıyor: 11 günde 67 ölüm

Sahte içkiden ölümler devam ediyor. Son 24 saat içerisinde gerçekleşen 5 ölümle birlikte kaçak içkiden ölenlerin sayısı 67’ye çıktı. Sahte içkiden zehirlenen çok sayıda kişinin tedavisi ise yoğun bakımlarda sürüyor.

BOLD – Kaçak içkinin yol açtığı alkol zehirlenmeleri can almaya devam ediyor. Sahte içki nedeniyle Aydın’da 2, Kırklareli, Zonguldak ve İzmir’de birer kişinin daha yaşamını yitirmesiyle 9 Ekim’den bu yana hayatını kaybeden kişi sayısı 67’ye yükseldi.

AYDIN’DA ÖLENLERİN SAYISI 7’YE YÜKSELDİ

Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde yaşayan Metin Tekeli, sahte içki içtikten sonra fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan ve durumu ağır olan Tekeli, yaklaşık 3 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Ayrıca, Kuşadası Karova Mahallesi’nde sahte içki içtiği ileri sürülen Hasan Topal da fenalaşarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Aydın’da 12 Ekim’den bu yana sahte içkiden hayatını kaybedenlerin sayısı 7’ye yükseldi.

4 KİŞİDEN 3’Ü ÖLDÜ

Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı Kıyıköy beldesinde Soner Dolukan, Tayfun Yakın, Tufan Abay ile T.A., geçen hafta alkol aldı. Sahte içki içtikten sonra rahatsızlanan 4 kişi, yakınlarınca Vize Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada ilk müdahaleleri yapılan 4 kişi, Tekirdağ ve Kırklareli’deki hastanelere götürülerek tedaviye alındı. Sahte içkiden zehirlendikleri belirlenen 4 kişiden durumu ağır olan Soner Tolukan ve Tayfun Yatkın’ın ardından bugün de Tufan Abay hayatını kaybetti. Diğer 1 kişinin ise hastanede tedavisinin sürdüğü ve durumunun ağır olduğu bildirildi.

BÜFEDEN SAHTE İÇKİ SATIN ALDI; ZEHİRLENDİ

Zonguldak’ta 8 Ekim günü evinde rahatsızlanan Yusuf B. (50), ambulansla Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne kaldırıldı. Yoğun bakımda tedaviye alınan Yusuf B, dün yaşamını yitirdi. İzmir’in Ödemiş ilçesinde 10 Ekim tarihinde iddiaya göre, bir büfeden pet şişede sahte alkol satın alan Soner P. (25), alkolü tükettikten sonra fenalaştı. Titreme ve nefes almada zorlanma şikayetiyle Ödemiş Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Soner P., tedavi gördüğü yoğun bakım servisinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Soner P.’ye sahte içki satan büfe işletmecisi A.G. (56), polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

ONLARCA KİŞİ YOĞUN BAKIMLARDA

Mersin’de farklı zamanlarda 26 kişi, kaçak içkiden zehirlendikleri iddiasıyla hastanelere kaldırıldı. 6 kişi hayatını kaybederken, sağlığına kavuşan 15 kişi ise taburcu edildi. 5 kişinin tedavilerinin ise sürdüğü bildirildi. 9 Ekim’den bu yana Türkiye’nin dört bir yanına yayılan kaçak içki kaynaklı alkol zehirlenmeleri nedeniyle bugüne kadar 67 kişi yaşamını yitirdi. Onlarca kişinin de hastanelerde tedavi gördüğü zehirlenme vakalarına her gün yenileri ekleniyor.

Siyasi partilere halkın cebinden 481 milyon lira yardım

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder