21 Ekim 2020 Çarşamba

Nijerya’daki gösterilerde 54 protestocu öldü

Nijerya’daki polis karşıtı gösterilerde can kaybı artmaya devam ediyor. Polis bünyesinde yeni kurulan Özel Hırsızlıkla Mücadele Ekibi’ne (SARS)karşı ülke geneline yayılan protestolarda, polis müdahalesi sebebiyle iki haftada 54 gösterici öldü.

BOLD – Nijerya’da tansiyon düşmüyor. Delta eyaletinde iki hafta önce, bir gencin SARS tarafından öldürülmesi ile sosyal medyada ünlüler ve aktivistlerin çağrısıyla Lagos ve başkent Abuja’da başlatılan gösteriler, ülke geneline yayıldı.

GÖSTERİLERDE CAN KAYBI ARTIYOR

Günlerdir devam eden gösterilerde polisin sert müdahalesi ölümleri de beraberinde getirdi. Polis bünyesinde oluşturulan Özel Hırsızlıkla Mücadele Ekibi’ne (SARS) karşı gösterilerde iki haftada 54 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Uluslararası Af Örgütünden yapılan açıklamada, özel polis biriminin “insan haklarını ihlal ettiği” gerekçesiyle 7 Ekim’den bu yana ülke genelinde devam eden protestoların şiddet eylemlerine dönüştüğü belirtildi. Açıklamada, ülkede devam eden protesto gösterilerinde iki haftada 54 kişinin yaşamını yitirdiğini, yüzlerce kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, Lagos eyaletindeki Lekki bölgesinde protestoculara yönelik silahların da kullanıldığı saldırıda ölenlerin olduğu, 30 kişinin de yaralandığı belirtildi. Diğer yandan Edo eyaletinde de protestocuların bir cezaevine düzenlediği baskında yaklaşık 200 mahkum firar etti.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder