24 Ekim 2020 Cumartesi

DSÖ’den kuzey yarımküre için kritik uyarı: Birkaç ay zor geçecek

Dünya genelinde Kovid-19 vaka sayılarının hızla artması üzerine ülke liderlerine “acil eylem” çağrısında bulunan DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Pandemide özellikle kuzey yarımkürede kritik bir noktadayız” dedi.

BOLD – Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, kuzey yarımkürede salgın konusunda kritik bir noktada bulunulduğunu belirtti.

VAKA SAYILARI HIZLA ARTIYOR

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, DSÖ’nün İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan genel merkezindeki basın toplantısında dünyadaki koronavirüs salgını hakkında son duruma dair değerlendirmelerde bulundu. Ghebreyesus, Dünya genelinde Kovid-19 vaka sayılarının hızla artması üzerine ülke liderlerine “acil eylem” çağrısında bulundu.

GELECEK BİRKAÇ AY ÇOK ZOR GEÇECEK

Önümüzdeki birkaç ayın çok zor geçeceğini belirten Ghebreyesus, “Pandemide özellikle kuzey yarımkürede kritik bir noktadayız. Çok fazla ülkede vakaların katlanarak artığı görülüyor. Bu durum hastanelerin ve yoğun bakım ünitelerinin kapasitesine yakın veya üzerinde çalışmasına yol açıyor” dedi. Ghebreyesus ayrıca ülke liderlerini daha fazla can kaybını, temel sağlık hizmetlerinin çökmesini ve okulların tekrar kapanmasını önlemek amacı ile derhal harekete geçmeleri konusunda da uyardı.

“22 gün hücrede tutuldum, eşim cezaevinde kovid oldu, yavrum benimle konuşmuyor”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder