22 Ekim 2020 Perşembe

Duble yollara bütçe dayanmıyor

AKP hükumetinin övündüğü yollar, bütçede kambur olmaya devam ediyor. AKP’nin yaptığı duble yollar ve bu yolların tamir ve tadilatı için yıl içinde 12 milyar TL ek ödenek aktarılan Karayolları, 1.25 milyar TL yeni ek ödenek talebinde bulundu. 

BOLD –  Bu yıl içinde toplam 12 milyar TL ek ödenek aktarılan Karayolları Genel Müdürlüğü, 1 milyon 250 milyon TL dolayında yeni bir ek ödenek talebinde daha bulundu. Söz konusu tutarın, bu ayın sonuna kadar aktarılması bekleniyor.

YENİ ÖDENEK TALEPLERİ DE OLACAK

Habertürk’ten Olcay Aydilek’in haberine göre, sektör kaynakları Karayolları’nın, müteahhitlere, 13-14 milyar TL borcu bulunduğunu, ek ödeneklerle biriken borçların azaltıldığını, yol inşa çalışmalarının da sürdüğünü söyledi. Karayolları’nın, hem kasım hem de aralıkta yeni ek ödenek talebinin gündeme gelebileceğini ileri sürdü. Karayolları Genel Müdürlüğü’ne, 2020’de 7 milyar 601 milyon 238 bin TL yatırım ödeneği ayrılmıştı. Buna ek olarak, yıl içinde dört parçada 12 milyar TL de ek ödenek aktarıldı. Karayolları, kısa süre önce 1 milyar 250 milyon TL düzeyinde yeni bir ek ödenek talebinde daha bulunmuştu.

2 milyar dolarlık patronluktan işçiliğe: Nakıboğlu ailesinin çökertilişi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder