24 Ekim 2020 Cumartesi

Leva rekor kırınca Bulgarlar alışveriş için Edirne’ye akın etti

Türk Lirası, başta dolar olmak üzere tüm para birimleri karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Levanın 5 TL’ye dayanması sonrası Bulgarlar alışveriş için Edirne’ye akın etti. Bulgarların çantalarını Türk ürünleriyle doldurmaları dikkat çekti.

BOLD – Bulgaristan’ın para birimi olan leva, Türk Lirası karşısında değer kazanmaya devam ediyor. Bulgar Levası 5 liraya yükselince, komşu ülke vatandaşları Edirne’ye akın etti. Sosyete pazarında adım atılacak yer kalmazken, şehrin her yerinde Bulgar plakalı araçların dolaşması dikkat çekti.

SOSYETE PAZARINI BULGARLAR DOLDURDU

Bulgaristan para birimi Leva’nın Türk Lirası karşısında hızla değer kazanmasını fırsat bilen Bulgarlar, Edirne’de kurulan sosyete pazarına akın etti. Giyimden kozmetiğe, temizlik ürünlerinden gıdaya hemen hemen tüm kalem ürünlerden poşet poşet alan Bulgarlar, aldıkları malzemeleri taşımakta güçlük çekti.

SON DÖNEMDE DAHA ÇOK GELİYORLAR

Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Reisoğlu valilik ve belediye tarafından pandemi için hazırlanan Bulgarca uyarı anonslarını gün boyu ses sistemlerinden yayınladıklarını dile getirerek, “Pandemi başladığından bu yana salgınla ilgili önlemler almaktayız. Son dönemde tabii Bulgar vatandaşlarımızın Edirne’ye gelmesi ile birlikte yoğunluk yaşanmaktadır. Bu yoğunluğa rağmen biz ekibimizle birlikte emniyetimiz, sağlık müdürlüğümüz ve valiliğimiz ile birlikte güvenlik ve sağlık önlemlerini en üst seviyede almaktayız” dedi.

“22 gün hücrede tutuldum, eşim cezaevinde kovid oldu, yavrum benimle konuşmuyor”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder