21 Ekim 2020 Çarşamba

Kahvehane esnafı yasağın devam etmesine tepkili

Oyun yasağının sürmesine tepkili olan kahvehaneciler, her yerde yasağın kaldırılmasına karşın kahvelerde oyun yasağının sürmesini anlayamadıklarını kaydetti. Kahvehane ziyareti yapan CHP’li Gürsel Tekin, hükumeti küçük esnafa destek vermeye çağırdı.

BOLD – CHP Milletvekili Gürsel Tekin kahvehane esnafını ziyaret etti. “Çay demliyoruz, kendimiz içiyoruz” diyerek iflasın eşiğine geldiğini söyleyen esnaf, “Kovid-19 sadece kahveci esnafına mı var?” diye de sordu.

OYUN YASAĞININ KALDIRILMASINI İSTİYORLAR

Sözcü’den Sevgim Begüm Yavuz’un haberine göre İçerenköy’deki bir kahvehaneyi ziyaret eden CHP Milletvekili Gürsel Tekin, vatandaşların ve kahvehane esnafının sorunlarını dinledi. Kahvehanelere, çay ocaklarına toptan ürün sattığını söyleyen esnaf Murat Dündar, Türkiye’de yaklaşık 700 bin kahvehane olduğunu söyleyerek, “Her kahvede en az 2-3 personel var. Mal aldığı toptancısı, perakendecisi, çaycısı, meşrubatçısı var. Biz milyondan büyüğüz aslında. Kahvecinin ne sorunu var? Oyun yasağı var. Keşke açılmasaydı. Günde 10-15 çay satmakla bu gemi nasıl döner? Oteller açıldı, hamamlar açıldı, her yer açıldı ama kahvelerde hâlâ oyun yasağı devam ediyor. Artık ‘batıyoruz’ demiyoruz, ‘battık’ diyoruz” dedi.

ÇAY İÇEN DE VERESİYE DEFTERİNE YAZDIRIYOR

Giderlerinin gelirlerinden fazla olduğunu ve 4-5 çalışanı olduğunu söyleyen kahvehane işletmecisi Hüseyin Maraşlı ise veresiye defterlerinin olduğunu anlattı. Esnaf Hüseyin Maraşlı, aylık 30 bin TL masrafı olduğunu belirterek, “Benim bir sürü çalışanım var yanımda. Hepsinin çocukları var, bakmakla mükellef olduğu kişiler var. Ben ‘kapatayım’ diyorum. Ama inanın bu da çözüm değil. Sahip çıkmıyorlar bize. Bizi unuttular” diye konuştu.

TEKİN’DEN “KREDİLERİ ÖTELEYİN” ÇAĞRISI

Maliye Bakanı Berat Albayrak’a seslenen Gürsel Tekin de “Devlete en çok vergi ödeyen küçük esnaftır. Kredi verdiniz, bu kredileri şu anda kimsenin ödeme şansı yok. Gelin bu krediyi faizsiz en az 6 ay öteleyin. Aksi takdirde birikmiş 22-23 milyon icra dosyasının nereye varacağını kestirmek bile mümkün değil” dedi. Tekin, “Fakire ‘yetinmeyi bilin’ diyorlar. Fakir zaten biliyor. Zengine söyleyin paylaşmayı bilsin” ifadesini kullandı.

Siyasi partilere halkın cebinden 481 milyon lira yardım

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder