22 Ekim 2020 Perşembe

Güne sakin başlayan dolar faiz kararını bekliyor

Piyasalar bugün açıklanacak faiz kararına odaklandı. Para Politikası Kurulu açıklayacağı faiz kararı öncesi 7,80 seviyesine kadar inen dolar/TL, güne bu seviyenin hemen üzerinde sakin bir seyirde başladı. Doların yönünü kuruldan çıkacak karar belirleyecek. 

BOLD – Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, faiz kararını bugün açıklayacak. Faiz kararı öncesi 7,80 seviyesine kadar inen dolar/TL, güne bu seviyenin hemen üzerinde sakin bir seyirde başladı. Sabah saatlerinde dolar/TL 7,82 seviyelerinden satılıyor.

FAİZ ARTIŞI BEKLENİYOR

Merkez Bankası’nın bugünkü kararında faiz artışı bekleyenlerin sayısı bir hayli yüksek. yapılan anketlerde Merkez Bankası’nın faiz artışına gitmesi ve faizi yüzde 12 düzeyine çekmesi bekleniyor. Foreks tarafından düzenlenen ankette katılan 21 ekonomistin tamamı faiz artırımı kararı alınacağı görüşünü savundu. Bu beklentiler paralelinde döviz kurlarında düşüşler yaşandı. Geçen hafta 7,95’i aşarak rekor kıran dolar/TL dün 7,78’e kadar çekildi. Euro/TL ise son günlerde 9,30-9,32 bandında yatay seyir dikkat çekiyor.

Bir mülteci faciası daha: Libya açıklarında 15 mülteci öldü

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder