22 Ekim 2020 Perşembe

ABD’nin NATO Büyükelçisi konuştu: Türkiye S-400’ler için çok şeyi feda etti

ABD’nin NATO Büyükelçisi Kay Bailey Hutchison, Türkiye’nin S-400 savunma sisteminin ilk denemesini yapmasıyla ilgili konuştu. Hutchison, “Ankara’da bir Rus füze savunma sistemine sahip olabilmek için çok şeyi feda ettiler” dedi.

BOLD – ABD’nin NATO Büyükelçisi Kay Bailey Hutchison, Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemlerinin ilk denemelerini gerçekleştirdiği iddiasını değerlendirdi.

NATO Savunma Bakanları Toplantısı öncesinde Deutsche Welle’nin S-400’lerle ilgili soruları yanıtlayan Hutchison,  “Bu gelişmeler hiç iyi değil” ifadesini kullandı. Hutchison, ABD ve hatta tüm NATO’nun, Türkiye’nin S-400’leri satın alacağını duyurduğu 2017’den itibaren bunu önlemek için “çok yoğun çaba harcadığını” kaydetti.

TÜRKİYE’Yİ VAZGEÇİRMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK

Hutchison, “Biz, tüm NATO ittifakımızla birlikte Türkiye’yi, hasım olarak kabul ettiğimiz Rusya’dan füze savunma sistemi almaktan vazgeçirmek için elimizden gelen her şeyi yaptık. Rusya’dan füze savunma sistemi almak ve bunu NATO ittifakımızın içine sokmak… Bu bir kırmızı çizgi. Bunda şüphe yok” ifadesini kullandı.

S-400 İÇİN ÇOK ŞEYİ FEDA ETTİLER

S-400’ler gerekçesiyle Türkiye’nin F-35 savaş uçağı programından çıkartıldığını hatırlatan Hutchison, Türkiye’nin karşı karşıya kalabileceği sonuçların bununla sınırlı kalmayabileceğine de üstü kapalı ifadelerle dikkat çekti. Hutchison, “Ankara’da bir Rus füze savunma sistemine sahip olabilmek için çok şeyi feda ettiler. Biz, onları ittifakımıza bağlı kalmaları konusunda ikna edemediğimiz için çok mutsuzuz. Egemenlik meselelerini Rus füze savunma sistemine el uzatmadan çözümlemeye çalışmaya ikna edemediğimiz için çok mutsuzuz” dedi.

Paşinyan diplomasi masasını devirdi: Facebook’tan Ermenileri savaşa çağırdı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder