24 Ekim 2020 Cumartesi

19 bin kişi arasında 91’nci olan gencin hakimlik hayali mülakatla sona erdi

Hakimlik sınavında 19 bin kişi arasında 96’ncı olan Hakkari Yüksekovalı Mehmet Öner’ın hakimlik hayali, üç dakika süren mülakatla sona erdi. Sınavda 92 puan alan Öner, mülakatta elendi. Öner, “Arkamda birilerinin olmaması, kimliğim ve memleketimin de elenmemde etkisi olduğunu düşünüyorum. Dava açacağım. Haksızlığı AİHM’e kadar taşıyacağım” dedi.

BOLD – Hakkârili Mehmet Öner’in hakimlik hayali mülakata takıldı. ÖSYM’nin Adli Hâkimlik ve Savcılık sınavında 18 bin 887 kişi içinde “91.92” puanla 96’ncı oldu. Ancak 3 dakikalık mülakatta “başarısız” bulundu. Öner, Adalet Bakanlığı’na dilekçe göndererek sonuca itiraz etti.

ADAYLARIN İSİMLERİNİN YANINA REFERANSLARI YAZILDI

Cumhuriyet’e konuşan Öner, “Adayların liyakatini ölçmekten çok, yazılı yarışma sınavında başarılı olmayan adayların, başarılı adayların yerine geçirilmesi için başvurulan bir yol olduğu gözler önüne serilmiştir. Adayların ad ve soyadının sağ tarafında yazılan referansları, dilleri, memleketleri, kimlikleri dikkate alınarak değerlendirme yapılmıştır” dedi.

ARKAMDA BİRİLERİ OLMAYINCA ELENDİM

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan, 10 çocuklu bir ailenin ferdi olan Mehmet Öner, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandıktan sonra hem okuduğunu hem de inşaatlarda işçi ve garson olarak çalışıp geçimini sağladığını söyledi. 28 yaşındaki Öner’in hâkimlik hayali mülakata takıldı. Kendisi hakkında hukuka aykırı bir karar verildiğini söyleyen Öner, “Arkamda birilerinin olmaması, kimliğim ve memleketimin de elenmemde etkisi olduğunu düşünüyorum. Mülakatta kimlikle ilgili sorunla karşılaşacağımı biliyordum. Dava açacağım, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar davayı taşıyacağım” dedi.

“22 gün hücrede tutuldum, eşim cezaevinde kovid oldu, yavrum benimle konuşmuyor”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder