24 Ekim 2020 Cumartesi

AKP’li Kurtulmuş’tan S-400 açıklaması: Bu işi bu noktaya getiren ABD’nin tutumudur

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ABD NATO Büyükelçisi Hutchison’un S-400’lerle ilgili açıklamasına tepki gösterdi. “Bize ‘Niye S-400 aldınız diyemezler. Bu işi bu noktaya getiren ABD’li politikacıların tutumudur ” dedi.

BOLD – AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk’e Hakan Çelik’in sunduğu programda ABD NATO Büyükelçisi Kay Bailey Hutchison’un, “Türkiye, S-400 savunma sistemine sahip olmak için çok şey feda etti” açıklamasına cevap verdi.

Hakan Çelik’in “ABD’nin S-400 tepkileri devam eder ve yaptırım kararı alınırsa Türkiye buna nasıl bir yanıt verir?” sorusu üzerine Kurtulmuş, S- 400 meselesinin bu noktaya gelmesinin temel nedeninin ABD’deki politikacıların tutumları olduğunu belirtti.

ABD’NİN TUTUMU BU NOKTAYA GETİRDİ

Türkiye’nin hava savunma sistemine ihtiyacı olduğunu kaydeden Kurtulmuş, şunları söyledi: “Bu ihtiyacı ya NATO çerçevesinde müttefikimiz olan ABD’den ya da diğerlerinden bir şekilde temin edeceğiz. Yıllardır kapısında bekliyorsunuz ‘Hayır, ben size vermem.’ ‘Niye vermezsin?’ ‘Bir takım politik ve Türkiye karşıtı mülahazalarla vermem. Senatodan, komisyondan geçmez.’ gibi mazeretlerle. Sen vermezsen bunu biz temin etmek zorundayız. Hava savunma ihtiyacımızın gerekli bir şartı olarak Türkiye S400’lere yöneldi. Dolayısıyla işi bu noktaya getiren ABD’nin Türkiye’ye karşı hava savunma sistemleri konusundaki katı ve tutucu tavrıdır. Bunun arkasında belki şundan da endişe ediyor olabilir birileri. Türkiye Allah’ın izniyle milli savunma sanayiindeki bu çıkışı, istikrarı ve bağımsızlık konusundaki kararlılığını sürdürdükçe hava savunma sistemleri içerisinde belki de orta vadede kendi savunma sistemlerini, nasıl atak helikopterlerini, tanklarını, SİHA’larını, İHA’larını yapabilir noktaya geldiyse diğer alanlarda da Türkiye hava savunma sistemimizi kurabilecek bir noktaya gelecek. Bunu da görüyorlar. Bunun vermiş olduğu bir telaş da olabilir.”

BOYKOTA GÜLÜP GEÇİYORUZ

Suudi Arabistan’ın Türk mallarına boykot uygulamasıyla ilgili soruya ise Kurtulmuş, “Buna gülüp geçiyoruz. Geçmişler bir kürenin etrafına o meşhur fotoğrafı hatırlayın. Bir sihirci, büyücü tarzı içerisinde dünyayı yönetmeye kalkmış olan birtakım hakikaten maksadını aşan, biraz da ritüeller, görseller içerisinde bu bölgenin sorunları çözülmez. Bu boykotu ortaya koyanlar kendi husumetlerini ortaya koymuş oluyor” ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu’nun koronavirüs testi pozitif çıktı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder