21 Aralık 2018 Cuma

AKP, Balyoz Davası’nı kısmen kabul kısmen reddetti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Balyoz davasında Çetin Doğan başta olmak üzere 7 kişi hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açtığı davanın devam etiğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP’nin ayakta alkışladığı balyoz davasında kısmen kabul kısmen red noktasına geldiğini belirtti.

İNKÂR DA İKRAR DA EDEMİYORLAR

Ergenekon ve Balyoz gibi darbe davaları yargı kararları ile çürütülürken, AKP’liler davalara karşı takınılacak tavır konusunda ikilem yaşıyor.

Bir dönem davaları en şiddetli şekilde eleştirenler, bugün siyasi konjonktürün getirdiği şartlar içerisinde inkâr etmekte de ikrarda da zorlanıyor.

ERGENEKON BALYOZ SÜRECİNE TARAF OLMUŞTU

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan bir dönem Hukukçular Derneği Genel Başkanlığı yapmış ve ergenekon balyoz süreçlerinde de taraf olmuş bir avukat.

Bu durumu balyoz tartışmalarının yaşandığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba tarafından dillendirildi.

BALYOZUN AVUKATLIĞINI YAPAN GRUP BAŞKAN VEKİLİ VAR

Ağbaba, “Bizler 2011, 2012 yıllarında Ergenekon’da, Silivri’de cezaevi duvarlarını yıkarken, siz bize ‘darbeci’ diyordunuz. Bakın, Balyoz’un avukatlığını yapan sayın grup başkan vekili var. Siz, o zaman Balyoz’a “darbe” diyordunuz.” ifadelerini kullandı.

DARBE PLANLAMASI 350 KİŞİ İLE YAPILMAZ

Ağbaba’ya cevap veren Cahit Özkan, “Tabii, 2010’lu yıllarda Balyoz darbe planı davası, yargılamaları başladığı zaman biz de Hukukçular Derneği olarak demokrasimizin ve millî irademizin yanında davaya müdahale talebinde bulunduk. Davanın seyri sırasında müdahale talebimiz devam ederken aynı şekilde hukuka aykırı yargılamalara da dikkat çekmiş ve özellikle bir darbe planını 350 kişinin tasarlayamayacağını, ‘Kalabalık içinde eşek kuyruğu kesilmez.’ anlayışıyla, geçmiş darbelerde olduğu gibi planlamanın 3 ila 5, bilemediniz 7 kişiden müteşekkil olabileceğini ifade etmiştik.” dedi.

Ali Türkşen, Perinçek, Aydınlık, CHP ve Akit; Hulusi Akar için birbirlerine girdi

1 NUMARA ÇETİN DOĞAN YARGILANIYOR

Özkan şunları söyledi: “350 sanığın büyük oranda bir kumpas eseri olduğu, zaman içerisinde, yine yüksek yargımızın kararlarıyla ortaya çıktı. Ancak 6 Ekim 2016 tarihinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı 7 sanıkla ilgili, bozma talebiyle, temyiz talebinde bulundu. Yani şu anda yargılaması devam eden ve özellikle sanıkların 1 numarası olan, 28 Şubat davasında mahkûm olan Çetin Doğan başta olmak üzere 6-7 kişinin yargılamasının devam etmesi için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcımızın açmış olduğu dava devam etmektedir. Yargıya güvenin yargı kararlarının neticesini beklemekle olabileceğine inanıyoruz.”

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder