21 Aralık 2018 Cuma

CNN: Mattis Türkiye’ye ve Hulusi Akar’a çok öfkelenip istifa etti

ABD Savunma Bakanı James Mattis’in Suriye’den çekilme kararının ardından Başkan Donald Trump’ın politikalarını açıkça eleştirerek istifa etmesi, Washington’da büyük tartışma yarattı. Trump’la gergin ilişkisine ve sayısız istifa söylentisine rağmen bugüne dek görevini sürdüren Mattis’in, Suriye’deki çekilme kararına tepki olarak görevini bıraktığı belirtiliyor.

Gazete Duvar Dış Haberler servisinin aktardığı iddia, ABD Savunma Bakanı’nın istifa kararını tetikleyen gelişmenin, Suriyeli Kürtlere ilişkin Türkiye’den yapılan yorumlar olduğu yönünde.

CNN International’ın Ulusal Güvenlik Muhabiri Ryan Browne’ın aktardığına göre, Mattis ‘Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın ABD çekildikten sonra ABD destekli Kürtleri öldürüp hendeklere gömme’ yönündeki açıklamalarına çok öfkelendi. Browne Twitter hesabından şu mesajı paylaştı: “Savunma yetkililerinin bana söylediğine göre, Mattis Suriye’yi konuşmak üzere Beyaz Saray’a gitti. Türkiye Savunma Bakanı’nın ABD destekli Kürtleri ABD çekildikten sonra öldürüp hendeklere gömme tehdidine dair haberleri okuduktan sonra çok öfkeliydi. Bir müttefike böylesine ihanet edilmesi fikri onu çok öfkelendirmişti.”

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder