22 Aralık 2018 Cumartesi

“Sen Yazıcıoğlu davasının kapatılmasının bedeli olarak buradasın”

HDP ile BBP arasında Muhsin Yazıcıoğlu tartışması yaşandı. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, HDP’yi hazine yardımını PKK’ya aktarmakla suçladı. HDP’liler ise Destici’yi, Yazıcıoğlu davasının kapatılması karşılığında vekil olmakla itham etti.

HDP’NİN HAZİNE YARDIMI ALMASI HARAMDIR

TBMM bütçe görüşmelerinin kapanış konuşmaları, HDP ile BBP’li Destici arasında sert tartışmalara sahne oldu. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Benim konuşmamı protesto etmek için salonu terk eden PKK’nın siyasi uzantılarına hazineden vermeye devam ediyoruz. Bir kere bu, vallahi de haramdır billahi de haramdır. Çünkü bunlara hazineden verilen yardım, aynen belediyelerden nasıl PKK’ya kaynak aktarmışlarsa devletin hazinesinin de emin olun ki bir kısmını PKK’ya aktarmaktadırlar” dedi.

MİLLETİN VERDİĞİ OYA SAYGI DUYACAK

Desticiye cevap, HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen’den geldi. Bilgen, “Biz kimseyi protesto edip salondan çıkmıyoruz ama zaten böyle bir muhataplık ilişkisi de aramızda yok. Bu ülkede bize yüzde 11 civarında oy veriliyor. Ama değerli milletvekili Parlamentoya girmek için ancak başka bir listede kendisine yer arıyor. Bir kere herkes bu toplum kime ne kadar değer veriyorsa onu takdir edecek, ona saygı duymayı bilecek” ifadelerini kullandı.

YAZICIOĞLU’NUN EŞİNİN HUSUMETİNE UĞRADIN

Bilgen, Destici’nin Parlamentoda olmasının merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun mirasına bağlı olduğunu dile getirdi. “Eğer bu Mecliste bir vefa, bir hakkaniyet gerekiyorsa Sayın Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili bir araştırma komisyonu kurulması konusuna biz tam destek vermeye varız. Eğer siz de içinden seçildiğiniz gruba bu desteği verdirebiliyorsanız buyurun, yoksa mahkeme salonlarında Sayın Yazıcıoğlu’nun eşi ve kardeşinin husumetine uğrayıp gelip burada bize fırça atamazsınız” şeklinde konuştu.

DAVANIN KAPATILMASININ BEDELİ OLARAK MECLİS’TESİN

Tartışma karşılıklı sözlü sataşmalara devam etti. HDP’li Hüda Kaya, “Haddini bil. Sen Muhsin Yazıcıoğlu davasının kapatılmasının bedeli olarak oradasın. İşbirlikçi” dedi. Destici ise, “PKK’yı, PYD’yi, YPG’yi savunan ağzınıza benim şehit liderimin ismini alarak kirletemezsiniz çünkü siz kirlisiniz!” diye konuştu.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder