21 Aralık 2018 Cuma

Temelli: Türkiye ve Rusya da Suriye’den çekilsin

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, ABD’nin Suriye’den çekilmesini taktik bir hamle olarak gördüğünü söyledi. Suriye’den sadece ABD’nin değil, başta Türkiye ve RUsya olmak üzere tüm dış güçlerin çekilmesini istedi.

Sezai Temelli partisinin Diyarbakır İl Örgütü’nü ziyareti sırasına konuştu. Gündeminde, ABD’nin Suriye’den çekilme kararı ve yerel seçimler vardı.

TÜRKİYE VE RUSYA’DA ÇEKİLSİN

ABD’nin Suriye’den çekilme kararının taktik bir hamle olarak görüldüğünü ifade eden Temelli, ABD’nin daha önce de benzer açıklamalar yaptığını hatırlattı. Sadece ABD’nin değil, Türkiye, Rusya ve İran dahil, Suriye’den bütün dış güçlerin çekilmesini istediklerini belirtti.

ÇEKİLİRKEN ÇETELERİNİ DE ALSINLAR

Temelli şunları dile getirdi: Bütün dış güçlerin çekilmesi, Suriye halklarının kendi geleceklerine, kaderine karar vermesi bizim önceliğimizdir. Çekilirken de yanlarına oraya götürdükleri çeteleri, silahlı güçleri de alsınlar. O zaman Suriye halkları mutlaka bir çözümü var edecektir, biz de onu desteklemeliyiz. Suriye üzerindeki bu savaş oyunlarına son vermek için Birleşmiş Miletler acil olarak toplanmalıdır. Suriye’deki acılara son vermek barıştan yana tavır almakla mümkündür. ABD’nin çekilme kararı bütün dış güçlere vesile olsun ve hepsi birden oradan çekilsin.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder