22 Aralık 2018 Cumartesi

Sincan Çocuk Cezaevi’nde 100 yaralı iddiası

Ankara Barosu üyesi avukatlar cezaevine sokulmadı. Hastanelere sevkler olduğu öğrenilirken, tüm taleplere rağmen açıklama ve bilgi verilmiyor.

ÖNCE 7 ÇOCUK 14 GARDİYAN YARALI BİLGİSİ GELDİ

Ankara Sincan Çocuk Kapalı Cezaevi’nde dün çıkan olaylarda 7 çocuk, 14 gardiyanın yaralandığı bilgisi üzerine, Ankara Barosu Avukat Hakları Merkezi ve Cezaevi Komisyonu üyesi avukatlar cezaevine gittiler. Saatin geç olduğu gerekçesiyle avukatlar cezaevine sokulmazken, olaylara dair yönetimden taleplere rağmen net bir bilgi verilmediği öğrenildi.

“İSYAN ÇIKTI” DEDİLER

Ankara Barosu üyesi avukatların cezaevine gittiği ve ortalığın gergin olduğu, bazı cezaevi çalışanlarının “İsyan çıktı. Çocuklar koğuşu ateşe verdi” şeklinde ifadeler kullanıldığı belirtildi.

Çıkan olaylarda 100’e yakın çocuğun yaralı olduğu ve olayların dışarı yansımaması için cezaevindeki kampüs içerisinde tedavi edilmeye çalışıldığı da iddialar arasında. Bazı çocukların hastanelere sevkedildiği belirtilirken sabah Ankara Barosu Cezaevi Komisyonu ve Çocukları Hakları Komisyonu üyesi 5 avukat tekrar Ankara Sincan Çocuk Kapalı Cezaevi’ne gitti.

Avukatlar tekrar içeri sokulmazken, derhal aydınlatıcı bilgi verilmesi için bir çağrı metni hazırlandı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder