22 Aralık 2018 Cumartesi

Cumhuriyetçi senatör Graham: Suriye kararını Senato’ya taşımalıyız

ABD’de Cumhuriyetçi senatör Lindsey Graham, Başkan Donald Trump’ın Amerikan askerlerini Suriye’den çekme kararının ABD Senatosu’nda acil bir şekilde ele alınması çağrısında bulundu.

Deutsche Welle Türkçe servisinin haberine göre Graham, Washington’da gazetecilere yaptığı açıklamada, böyle bir oturumda Savunma Bakanlığı görevini bırakacağını açıklayan James Mattis’i dinlemek isteyeceğini söyledi.

ABD Senatosu’nun Silahlı Hizmetler Komitesi’ne üye olan Graham, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada da Kongre’ye benzer bir çağrı yapmıştı. ABD’li senatör “Ulusal güvenliğimize yönelik sonuçlarını anlamak için Kongre’nin Suriye’den çekilme kararı hakkında, ayrıca Afganistan’dan çekilme ihtimali konusunda, oturum düzenlemesi zorunludur” yazdı.

Cumhuriyetçi Parti’den Başkan olan Donald Trump, Suriye’deki yaklaşık 2 bin Amerikan askerini çekeceğini açıklamış, bu karara tepki gösteren ABD Savunma Bakanı James Mattis ise görevi bırakma kararı almıştı.

Trump’ın Suriye’den çekilme kararını, Tayyip Erdoğan ile 14 Aralık’ta yaptığı telefon görüşmesinde aldığı yönündeki iddialar Associated Press‘e konuşan ABD’li ve Türk yetkililerce doğrulanmıştı.

 

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder