21 Aralık 2018 Cuma

Yeni Şafak’ın ‘Teröristlerin mağaradaki görüntüleri’ belgeselden alınmış

Başta Yeni Şafak olmak üzere Saray’a yakın gazete ve televizyonlar belgesel görüntülerini ‘Tunceli’de teröristlerin mağaradaki görüntüleri ortaya çıktı’ başlığı ile servis etti.

Türkçe ‘kuzey’ anlamına gelen Bakur, yönetmenliğini Çayan Demirel ve Ertuğrul Mavioğlu’nun gerçekleştirdiği 2015 yapımı bir politik dokümanter çalışma. Belgeselde PKK mensuplarının aktivitelerinin açıkça görüntülenmek suretiyle Türkiye’de kamusal alana aktarılan ilk çalışma özelliğini de koruyor.

Belgesel görüntülerini, ‘Tunceli’de teröristlerin mağaradaki görüntüleri ortaya çıktı’ başlığı ile yayınlayan ve kaynağının DHA olduğu belirtilen Yeni Şafak’ın haberinde şu ifadeler kullanılıyor:

“Tunceli ile Ovacık ilçesi arasındaki Munzur Vadisi Milli Parkı’ndaki mağarada sıkıştırılan terör örgütü PKK ile MLKP’nin sözde üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu terörist grubun, aynı mağarada daha önce çekildiği belirtilen görüntüleri ortaya çıktı.”

Gösteriminin yapılmasından sonra belgeselin yönetmenleri Demirel ve Mavioğlu hakkında ‘örgüt propagandası yapmak’ iddiasıyla 5’er yıla kadar hapis cezası istenmişti.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder