21 Aralık 2018 Cuma

iPhone 7 ve iPone 8’in Almanya’da satışı yasaklandı

Yasak kararı sonrası Apple’ın Almanya’da bulunan 15 mağazası iPhone 7 ve iPhone 8’i raflardan indirdi. Apple bir ay içinde ikinci uluslararası davayı da kaybetti.

ALMANYA’DA iPHONE’UN İKİ MODELİNİN SATIŞI YASAK

Apple, Çin’den sonra Avrupa’da patent ihlaline takıldı. Münih Bölge Mahkemesi, Qualcomm’un akıllı telefonlardaki güç tasarrufuyla ilgili fikri haklarını ihlâl ettiğine gerekçesiyle açtığı davada Apple’ı suçlu buldu. Kararının ardından Apple, iPhone 7 ve iPhone 8 modellerinin Almanya’daki satışı durduruldu.

QUALLCOMM’UN APPLE’A KARŞI İKİNCİ ZAFERİ

iPhone 7 ve iPhone 8 satışını durduran mahkeme kararı nedeniyle temyiz başvurusunda bulunan Apple, kendi mağazalarında bu ürünleri satamasa da diğer mağazalar satışlarına devam edebilecek. iPhone XS ve iPhone XS Max satışında ise sorun yok.

Qualcomm’un ihlal edildiğini söylediği patentler iOS11 ile çalışan ürünlerde geçerli, iOS 12 ile çalışan modellerde bu patent ihlali davası bulunmuyor.

Qualcomm Başkan Yardımcısı Don Rosenberg konuyla ilgili şöyle konuştu:

“Geçtiğimiz iki hafta içinde iki farklı yargı alanında iki saygın mahkeme, Qualcomm’un patentlerinin değerini onayladı ve Apple’ın bir ihlali ilan etti. Almanya ve Çin’in önemli pazarlarında iPhone’lara yasaklama emri verildi”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder