21 Aralık 2018 Cuma

HDP: Sadece ABD değil tüm dış güçler çeteleriyle çekilsin

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin Diyarbakır İl Örgütü’nü ziyareti sonrasında gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Temelli, “ABD’nin Suriye’den çekilme kararı aslında bu taktik bir hamle olarak görülüyor. Daha önce de ABD yönetiminin benzer açıklamaları olmuştu. Bizim görüşümüz çok net ve açıktır. Suriye’den bütün dış güçler çekilsin. ABD de çekilsin, Türkiye ve Rusya da çekilsin. Bütün dış güçlerin çekilmesi, Suriye halklarının kendi geleceklerine, kaderine karar vermesi bizim önceliğimizdir. Çekilirken de yanlarına oraya götürdükleri çeteleri, silahlı güçleri de alsınlar, o zaman Suriye halkları mutlaka bir çözümü var edecektir, biz de onu desteklemeliyiz. 

‘BM ACİL OLARAK TOPLANMALIDIR’

Suriye üzerindeki bu savaş oyunlarına son vermek için Birleşmiş Miletler acil olarak toplanmalıdır. Suriye’deki acılara son vermek barıştan yana tavır almakla mümkündür. ABD’nin çekilme kararı bütün dış güçlere vesile olsun ve hepsi birden oradan çekilsin” dedi.

Temelli, şu ifadeleri kullandı:

‘KRİTİK SÜREÇ BAŞLADI AVUKATLAR BİR AN ÖNCE ADAYA GİTMELİ’

“Buradan bir kez daha tüm Türkiye’ye seslenmek istiyorum; bugün 43’üncü gündeyiz ve Sevgili Leyla Güven’in doktorlarının açıkladığı gibi sağlık sorunları var, hızlı kilo kayıpları var, kritik süreç başlamıştır. Daha fazla geç kalmadan herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Bu konuda yapılması gereken aslında Sayın Öcalan’a uygulanan tecridin son bulmasıdır. Bu konuda hızla adım atılabilir, öncelikli adım avukatların bir an önce İmralı’ya gitmesi şeklinde olabilir.

‘TECRİT TERCİHİ SAVAŞ TERCİHİDİR’

Bizler bu anlamıyla hem tecridin sonlanması hem de Sevgili Leyla Güven’in açlık grevine duyarlı davranılması konusunda tüm duyarlı kesimlere, demokratik kesimlere, STK’lara, sendikalara çağrı yapıyoruz. Bu konuda sesinizi çıkarın, itirazlarınız yükselsin, iktidarın ülkeyi sürüklemek istediği yere karşı hep birlikte karşı çıkalım, yan yana duralım, savaş politikalarına karşı çıkalım. Tecrit tercihi savaş tercihidir. Tecridin sürekliliği Türkiye’yi sürekli savaş politikalarına tutsak kılmaktadır.”

 

 

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder