22 Aralık 2018 Cumartesi

Kılıçdaroğlu: Geçmişte Kenan Evren’in yaptıklarını bugün Erdoğan yapıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de bir sivil darbe dönemi yaşandığıı belirtti. Geçmişte Kenan Evren ve arkadaşlarının yaptıklarının bugün Erdoğan tarafından yapıldığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu son dönemde yapılan seçim ve halk oylamalarının adil ve serbest bir ortamda olmadığını da dile getirdi. Devletin Hazinesi damada teslim edilmiş vaziyette. Ülke yangın yerine dönmüş. Ama bir adil seçim ortamı olsun ondan sonra seçime gidelim özel arayışı içinde değiliz. Mücadeleyse mücadelesini yapacağız” diye konuştu.

İYİ SINAV VEREMEDİK

Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçimlerinde iyi bir sınav veremediklerini belirtti. O gece kamuoyuna bilgi verilmesi gerektiğini kaydetti. Gençlerin CHP yönetimine tepki göstermelerinin doğal olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu Ankara’da Mansur Yavaş’ı yapılan anketlerde “açık ara” önde çıktığını için, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nu ise istenilen belediye başkanı profiline sahip olduğu için tercih ettiklerini kaydetti. 31 Mart’ta bütün çabalarının Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Bursa ve Antalya’yı almak olduğunu aktardı.

ÖZHASEKİ ANKARA’LILARA HAKARETTİR

Gazetelerin Ankara Temsilcileri ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Özhaseki’yi Kızılay’a koysalar Sincan nerede bilmez, Akyurt nerededir bilmez. Hangi akılla getirdi bilemiyorum tabii. Ankaralılara hakarettir. Milyonluk Ankara’da bir belediye başkanı adayı bulamadılar. Binali Yıldırım’ın İzmir deneyimini saymıyorum. İzmir’den sonra oraya gitmesi bence bir talihsizlik.”

KILIÇDAROĞLU AKAR’I DA ELEŞTİRDİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı da eleştiren Kılıçdaroğlu, Akar’ın “Başıma silah dayandı” sözlerine ilişkin, “Ömer Halisdemir’i bilmesi lazım Sayın Akar’ın. Cumhuriyeti korumakla görevli birisiniz. ‘Başıma silah dayandı diye önleyemedim’ diyorsanız doğru değil” dedi. ‘Kafama silah dayadılar, kaç kişi buna hayır der? Gittim teslim oldum.’ Bu tür ifadeleri ben o dönemin Genelkurmay Başkanı’na yakıştıramadım” diye konuştu. Akar’ın Meclis Araştırma Komisyonuna ifade vermemesini eleştirdi.

EMİNİM ÖNÜNÜ İLİKLİYOR

Erdoğan’ın Suriye konusunda işlevini yerine getirdiğini savunan Kılıçdaroğlu, “BOP eşbaşkanıydı, BOP’un ikinci ayağı Suriye’nin parçalanmasıydı. Kim yaptı bunu, Erdoğan yaptı. Kimin öncülüğünde yapıldı, Erdoğan’ın öncülüğünde yapıldı. Kim silahları gönderdi, Erdoğan gönderdi. Dolayısıyla Erdoğan’ın fonksiyonu, Irak ve Suriye bağlamında yerine getirildi. ‘Eyy Amerika’ falan diyor ama, eminim Trump telefon ettiğinde ayağa kalkıp önünü ilikliyordur. ‘Buyur emret ne yapalım ne edelim’ diye, rolünü de yapıyor zaten. Ayak üstü merhabalaşınca bile büyük olay oluyor. Bu bizim onurumuzu kırıyor” dedi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder