21 Aralık 2018 Cuma

Erdoğan’dan ‘elitli-kaymaklı’ Necip Fazıl Ödülleri programı

AKP’nin genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri programına katıldı. Erdoğan programda, “Kaymağını yedikleri bu ülkeye adeta asalak gibi yapışan elitler, Türkiye’nin kültür hayatının çoraklaşmasının da başlıca müsebbipleridir” dedi.

Erdoğan konuşmasında, “Üstat Necip Fazıl son nefesini verinceye kadar statüko ve kalemşorlarının hedefi olmuştur, tam 8 kez hapse girmiştir” diyerek şunları söyledi:

Saldırılar ve hoyratlar karşısında dinleyenlerin yüreğinde abideleşen bir Necip Fazıl vardır. Gelecek nesillere üstadın hayalini kurduğu güçlü bir Türkiye’yi bu eserlerle bırakacağına inanıyorum. Üstat Necip Fazıl son nefesini verinceye kadar statüko ve kalemşorlarının hedefi olmuştur, tam 8 kez hapse girmiştir. Gelecek nesillere üstadın hayalini kurduğu güçlü bir Türkiye’yi bu eserlerle bırakacağına inanıyorum.”

ERDOĞAN’IN GÜNDEMİ KÜLTÜREL İKTİDAR

Erdoğan, 19 Aralık’taki Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni’nde yaptığı konuşmada da, “Türkiye maalesef eğitim ve kültür sanat politikalarında arzu ettiğimiz mesafeyi kaydedememiştir” diyerek şunları söyledi:

“Dünyanın en güçlü ülkelerine baktığımız zaman, ordularından ziyade kültürel iktidarlarıyla bu konuma geldiklerini görüyoruz. Günümüzde kültür endüstrisi öyle bir seviyeye geldi ki dünyada girmediği, ulaşmadığı, tesir etmediği yer kalmadı. Sinemadan müziğe, giyimden teknolojiye ve mimariye kadar her alanda bu etkiyi görüyoruz. İşte bu gerçek bizi kültür sanat politikalarımıza dört elle sarılmaya itiyor.”

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder