21 Aralık 2018 Cuma

CHP Ankara’ya karşılık İyi Parti’ye 10 ilçe verecek

CHP ile İyi Parti arasında işbirliğinde düğüm olan Ankara’nın CHP’ye bırakılmasının ardından, CHP’de Ankara’nın 10 ilçesinde İyi Parti’yi destekleme kararı aldı.

Ayrıca Osmaniye, Nevşehir ve Isparta’da da İyi Parti adayları desteklenecek.

3 İLDE İYİ PARTİ ADAYLARI DESTEKLENECEK

CHP ile İyi Parti yerel seçim işbirliğinde 21 büyükşehirde mutabakat sağlanmıştı. İki parti heyetleri anlaşmaya varılan büyükşehirlerin ilçeleri konusunda uzlaşı arayışını sürdürüyor. Masadaki ilk büyükşehir Ankara idi. CHP, İyi Parti ve Mansur Yavaş üçgeninde yaşanan düğümün, CHP’nin Mansur Yavaş’ı aday göstermesinde varılan mutabakatla çözülmesinin ardından, CHP Ankara’nın 10 ilçesini İyi Parti’ye bırakılmaya hazırlanıyor.

İSTANBUL VE İZMİR CHP AĞIRLIKLI

Öte yandan İstanbul ve İzmir’in ilçelerinde ise ağırlıklı olarak CHP adaylarının desteklenmesini istiyor. İstanbul ve İzmir’in ilçeleri konusunda henüz bir uzlaşı sağlanabilmiş değil. İller bazında da mutabakat arayışları sürüyor. İyi Parti, CHP’nin elindeki 8 il belediyesinde aday çıkarmayacak. CHP ise Osmaniye, Nevşehir ve Isparta’da aday çıkarmayarak, İyi Parti adayını destekleyecek.

ADAYLAR 4 OCAK’TA AÇIKLANACAK

Bu arada, CHP’de 27 Aralık’ta yapılması planlanan PM toplantısının yeni yıla ertelenmesiyle birlikte İzmir, Bursa, Mersin, Kırklareli ve Zonguldak adayları 4 Ocak’ta açıklanacak. Daha önce toplam 530 aday açıklayan CHP bugüne kadar 11 büyükşehir adayı, 24 il belediye adayını belirlemiş oldu. CHP’nin 9 büyükşehir ve 27 il adayını daha açıklaması gerekiyor.

AHLAT’A KARŞILIK SÖĞÜT

Öte yandan, AKP ve MHP arasındaki büyükşehirlerde yürütülen ittifak çalışmalarında tam uzlaşma sağlanırken sıra ilçelere geldi. İttifak kapsamında, Sultan Alparslan’ın otağını kurduğu Bitlis Ahlat’a karşılık, Osmanlı Beyliği’nin ilk başkenti Bilecik Söğüt’ün verilmesi konusunda bir jestleşme planlanıyor. Bitlis’in Ahlat ilçesinde MHP’nin AKP’nin adayını destekleyeceği, AKP’nin de Bilecik’in Söğüt ilçesinde MHP’yi destekleyeceği ileri sürülüyor. İki parti Osmaniye dışındaki 50 ilde seçimlere kendi adayıyla girecekken, MHP’nin 2014 seçimlerinde yüzde 42 oy aldığı Iğdır’da “hassasiyeti” bulunuyor.

3 İLDE ORTAK MİTİNG YAPILACAK

MHP kurmayları, ittifak kapsamında MHP’ye bırakılan Adana, Mersin ve Manisa’da aday değişikliğine gidilmeyeceğine dikkat çekiyor. İttifak kapsamında da iki partinin İstanbul, Ankara ve Adana’da ortak miting düzenleyebileceği ifade ediliyor. 24 Haziran seçimlerinde her partinin ayrı tüzel kişiliği bulunması nedeniyle ortak mitinge sıcak bakmayan MHP’nin, yerel seçimlerdeki sürecin hassasiyeti nedeniyle böyle bir karar alabileceği ifade ediliyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder