16 Mart 2019 Cumartesi

Açıklaması büyük tepki toplayan senatöre yumurtalı protesto

Geçtiğimiz Cuma günü Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde cuma namazı sırasında iki camiye düzenlenen ve 49 kişinin hayatını kaybettiği saldırıların ardından yaptığı açıklamalarla tepki çeken Avustralyalı Senatör Fraser Anning’in başında bir genç yumurta kırdı.

Tüm dünyanın nefretle kınadığı saldırı ile ilgili “Ölenler masum değildi, İslam faşizmin dini bir yönüdür.” açıklamalarıyla tepki çeken Avustralyalı Senatör Fraser Anning’e yönelik yumurtalı protesto sosyal medyadan destek gördü.

Senatör Anning’in açıklama yaptığı sırada elindeki kamerayla görüntü alan 17 yaşındaki bir genç, diğer elindeki yumurtayı politikacının başında kırdı. Bu durum karşısında neye uğradığını şaşıran Senatör Anning, genci tokatlamaya başladı. Anning ile genç arasına güvenlik görevlileri girdi ve protestocu genci etkisiz hale getirdi. Olay yerine intikal eden güvenlik güçleri genci gözaltına aldı.

Cami saldırısının ardından dün açıklama yapan Queensland Senatörü Yeni Zelanda’nın göçmen politikasını eleştirmiş, saldırının toplum içinde Müslümanlara karşı büyüyen korkunun bir göstergesi olduğunu iddia etmişti.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder