16 Mart 2019 Cumartesi

Burak Yılmaz atıyor Kartal uçuyor

Beşiktaş, Burak Yılmaz’ın golüyle Göztepe’yi 1-0 mağlup etti. Zirve iddiasını sürdürdü.

Süper Ligi’in 26. haftasında Beşiktaş, düşme hattından uzaklaşmaya çalışan Göztepe’yi Burak Yılmaz’ın attığı golle 1-0 mağlup etti. Siyah-Beyazlı takım zirve mücadelesini devam ettirirken puanını 47’ye yükseltti. 27 puanda kalan Göztepe’nin düşme hattından uzaklaşma çabası yetersiz kaldı.

KAGAWA-LJAJİC İLK 11’DE

Beşiktaş’ta Teknik Direktör Şenol Güneş, sürpriz yaparak Kagawa-Ljajic ikilisini ilk 11’de sahaya sürdü. Böylelikle ofansif anlamda takım daha güçlü göründü.

Ancak Göztepe, Beşiktaş’ın rahat bir şekilde oyun kurmasına izin vermedi. Atiba’ya yapılan baskı ve Kagawa ile Ljajic’in kontrol altında tutulması oyunu ister istemez Quaresma’nın kanadına yönlendirdi.

GÖZTEPE BEŞİKTAŞ’A ALAN BIRAKMADI

Göztepe savunmayı doğru yapınca Siyah-Beyazlı takım pozisyon bulmakta zorlandı. Yasin, Deniz Kadah ve Serdar Gürler’in çabuk oynamaları da Beşiktaş’ı savunma anlamında sıkıntıya soktu.

Konuk ekip 35. dakikada Yasin’i savunma arkasına kaçırmayı başardı. Karius’un ileri çıkmasıyla top boşta kaldı. Yasin topu ağlara gönderdikten sonra yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. VAR incelemesinin ardından gol iptal edildi. İlk yarı da 0-0 sona erdi.

Birak Yılmaz 46. dakikada Siyah-Beyazlı takımı kafayla attığı golle 1-0 öne geçirdi. Beşiktaş bu golle maçı 3 puanla tamamladı.

BEŞİKTAŞ GOLLE BAŞLADI

Karşılaşmanın ikinci yarısı başlar başlamaz Beşiktaş golü buldu. Santra sonrası top Quaresma’nın bulunduğu kanada açıldı. Portekizli oyuncunun ortasına çok iyi yükselen Burak Yılmaz Siyah-Beyazlı takımı kafayla attığı golle 1-0 öne geçirdi.

ERKEN GOL OYUNUN ŞEKLİNİ DEĞİŞTİRDİ

Beşiktaş’ın öne geçmesi Göztepe’nin oyun şeklini de değiştirmesine neden oldu. İzmir ekibi daha fazla öne çıkmak zorunda kaldı. Ev sahibi Siyah-Beyazlı takım 2.golü atıp avantaja çeviremedi.

Oyunun özellikle son 10 dakikalık bölümü tempolu geçti. Göztepe, Karius’un koruduğu kaleyi daha fazla yokladı. Ancak baskıları beraberlik için yeterli olmadı.

UZATMA NEFES KESTİ

Maçın sonuna hakem 4 dakikalık uzatma ekledi. İki takımda bu bölümde gole çok yaklaştı. Önce Beşiktaş Quaresma ile savunmadan çıkardığı topu Burak Yılmaz önüne aldı. Topu Ceza sahasına kadar sürerek Ljajic’e çıkardı. Kaleci Beto topun gideceği yeri erken anlayınca Ljajic’e gelmeden topu kaparak golü önledi.

Hemen akabinde ise Göztepe etkili geldi. Siyah-Beyazlı takım yerleşim hatası yapınca Alpaslan topu Ngando’ya çakırdı. Onun vuruşu Atiba’nın kafasına çarparak dışarı çıktı. Kaçan gollerin ardından hakem oyunu bitirdi. Karşılaşmayı Beşiktaş 1-0 kazandı.

Burak Yılmaz’ın attığı golde ortayı Quaresma yaptı. Portekizli futbolcu oyunun genelinde iyiydi.

MAÇ KADROSU

Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül, Vida, Medel, Adriano (Dk. 12 Necip Uysal – Dk. 46 Lens), Hutchinson, Dorukhan Toköz, Quaresma, Kagawa (Dk. 90 Oğuzhan Özyakup), Ljajic, Burak Yılmaz

Göztepe: Beto, Gassama, Reis, Titi, Lumor, Poko (Dk. 84 Ngando), Serdar Gürler, Castro, Borges (Dk. 60 Ghilas), Yasin Öztekin, Deniz Kadah (Dk. 71 Alpaslan Öztürk)

Gol: Dk. 46 Burak Yılmaz (Beşiktaş)

Sarı kart: Dk. 79 Yasin Öztekin, Alpaslan Öztürk (Maç bitiminde) (Göztepe)

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Serkan Çınar, Ceyhun Sesigüzel, Kerem Ersoy

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder