16 Mart 2019 Cumartesi

Yavaş: Soylu, ‘700 terörist kaldı’ dedi, siz 20 bini nereden buldunuz?

BOLD- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı 700 terörist kaldığına ilişkin açıklama, “Mansur Yavaş 20 bin teröristi işe alacak” diyen AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki’yi zora soktu.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, “Sayın Süleyman Soylu ‘700 tane terörist kaldı’ diyor. İyi de siz Ankara’da 20 bin teröristi nereden buldunuz? Hadi var neden yakalamıyorsunuz? O da tutmadı” dedi.

ÇALIŞANIN EKMEĞİ İLE OYNAYAN ŞEREFSİZDİR

Mansur Yavaş kendisi hakkındaki iddialara karşı şunları söyledi: “Televizyonlara çıktılar, ‘Makedonyalı’ dediler. Ben herkesi seviyorum. O tutmadı. ‘Bunlar gelecek 20 bin kişiyi işten çıkaracak’ yerine teröristleri alacak dediler. Çalışan insanın ekmeği ile oynayan herkes namussuz şerefsizdir. ‘Teröristleri işe alacaklar’ dediler. Sayın Süleyman Soylu ‘700 tane terörist kaldı’ diyor. İyi de siz Ankara’da 20 bin teröristi nereden buldunuz? Hadi var neden yakalamıyorsunuz? O da tutmadı.”

YAZILARI YAZAN BELEDİYEDE GENEL MÜDÜR YARDIMCISI ÇIKTI

Yavaş, Ankara’nın duvarlarına kendisi ile ilgili yazılan yazıları hatırlatarak, “İlk önce ‘Yavaş yavaş devrim’ ardından ‘Her biji Mansur’ yazdılar. Bu adam belediyede çalışan bir genel müdür yardımcısı çıktı. Ankara kararını verdi, sandık da cevabı verecek. Hemşerilerimiz en az 10 puan farkla geleceğiz.” ifadelerini kullandı.

ATO’YA GİDERKEN POLİS KÖPEKLERİ ORAYI ARAMIŞ

“Rakibimi kötülemem sadece eleştiririm” diyen Yavaş, “Hep salonlarda geziyor. ATO’ ya giderken polis köpekleri orayı aramış, üstleri aranıyor insanların. Öyle bir yerde bile insanları yanına yaklaştırmazken, siz yarın yanına gidip nasıl ulaşacaksınız?” diye sordu.

MUSTAFA TUNA’YI DEVRE DIŞI BIRAKTILAR

Yavaş, AKP’nin adayı Mehmet Özhaseki’nin açıkladığı mal beyanına ilişkin “Çıkmışız mal beyanımızı açıklamışız. Şimdi o da artık açıkladı bakacağız. Yarış adil olmuyor. Bu kadar iftiranın yetmediği gibi belediyenin imkanlarını da kullanıyorlar. Mustafa Tuna’yı da devre dışı bıraktılar. Kayserili arkadaş kendi genel sekreterini ve çalışma arkadaşlarını getirmiş. Haram olsun haram” dedi.

ÖZHASEKİ’YE ‘DIŞARIDAN GELEN ARKADAŞ’ DEDİ

Yavaş, “Dışarıdan gelen Kayserili arkadaş, kendisine Ankaralı değil denince kızıyor ancak kendisi Yusuf Hallaçoğlu MHP’den Kayseri adayı olduğunda ‘Kayserili değil’ demişti. O yüzden dışarıdan gelen arkadaş diyorum kendisine” ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş’tan CNN’e tepki: Allah’tan korkun

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder