15 Mart 2019 Cuma

Fenerbahçe hızlı geri döndü

Fenerbahçe geriye düştüğü mücadeleyi 2-1 kazandı. Puanını 31’e yükseltti.

Süper Lig’in 26. haftasında Fenerbahçe evinde 1-0 geriye düşmesine rağmen Sivasspor’u 2-1 mağlup etmeyi başardı. Sarı-Lacivertli takımın gollerini Soldado ve Mehmet Ekici kaydederken konuk ekibin sayısını ise Özer Hurmacı kaydetti.

Fenerbahçe puanını 31 yaparken Sivasspor 34 puanda kaldı.

MAÇIN TEMPOSU YÜKSEK BAŞLADI

Hakem Bülent Yıldırım’ın başlama düdüğünün ardında daha ilk dakika içerisinde Fenerbahçe Tolgay ve Moses ile tehlikeli geldi. Gelişen atakta Moses’ın top hemen direğin dibinden auta çıktı. Bu pozisyon sonrası karşılaşmada tempo yükseldi. Ancak oyun pozisyon olarak kısır bir şekilde devam etti.

Mücadele yüksek ancak pozisyon zenginliği yok denecek kadar azdı.

Fenerbahçe de Sivasspor da ceza sahasının ön bölgesine kadar topu hızlı bir şekilde topu getiriyor ancak sonrasında devamını getiremiyordu. Bireysel hatalar dışında oyun iki takım için de ortadaydı.

SİVAS’TAN PENALTI İTİRAZI

Karşılaşmanın 26. dakikasında Sivasspor köşe vuruşu kullandı. Sadık’la Diabate aynı anda topa yükselmeye çalıştı. Ancak Diabete yerde kaldı. Konuk ekip oyuncuları Diabate’nin Sadık tarafından itildiğini öne sürerek penaltı bekledi. Hakem Bülent Yıldırım oyunu devam ettirdi. VAR’dan da bir uyarı gelmedi.

TOP FENERBAHÇE’DE KALDI

İlk yarının ilk yarım saatlik bölümünde top daha çok Fenerbahçe’de kaldı. Moses ve Soldado’nun etkinliği bunda önemli rol oynadı. Ev sahibi % 58’e, %42 üstünlüğe rağmen bu bölümde gol çıkaramadı.

İlk yarının sonlarına doğru Sarı-Lacivertli takımın baskısı artsa da devreye  0-0 girildi.

BÜYÜK KARAMBOL YAŞANDI

Karşılaşmada ilk yarıdaki tempo aynı şekilde devam etti. Topu kapan taraf direk rakip kaleye gitti. Fenerbahçe etkinlik açısından bir adım önde yer aldı.

Maçın 56. dakikasında Sarı-Lacivertli oyuncular çabuk öne çıktı. Moses’ın pasına hareketlenen Soldado, sol kanatta kalesini terk eden Tolgahan’ı geçti. Ancak açısını kaybetti. Dönen topu Moses ortaladı, Ayew vurmaya çalıştı ancak savunmaya çarpan top kornere çıktı.

ÖNCE SİVAS SONRA FENERBAHÇE GOL ATTI

Fenerbahçe orta sahası yorulmaya başlayınca Sivas baskı yaparak kazandığı toplarla tehlikeli olmaya çalıştı. Sarı-Lacivertli takım Sadık ile öne çıkarken yine topu kaptırdı. Sivasspor’dan Ndinga, önce Emre’yi gördü. Emre’nin sol kanattan içeri çevirdiği topa penaltı noktası üzerinden Özer Hurmacı düzgün bir şekilde vurarak 73’te skoru 1-0 yaptı.

Konuk ekibin sevinci bir dakika sürdü. Oyuna başlayan Fenerbahçe topu uzun kullandı. Moses’a gelen topu Sivasspor savunması uzaklaştıramadı. Geriden gelen Soldado’nun vuruşu direğe çarparak filelerle buluştu. Bu golle maça 1-1’lik eşitlik geldi.

MEHMET EKİCİ TOPU İNE DELİĞİNDEN GEÇİRDİ

Fenerbahçe karşılaşmanın 87. dakikasında Mehmet Ekici ile 2-1 öne geçti. Ekici’nin sağdan kullandığı serbest vuruşta top savunma tarafından sol tarafa açıldı. Soldado kontrol ettiği topu Hasan Ali’nin önüne bıraktı. Yapılan orta kaleye paralel olarak Ekici’nin önüne kadar geldi. Onun yerden sert vuruşu kaleci Tolgahan’ın kapattığı köşeden filelerle buluştu.

Sivas beraberlik için pozisyon ararken Fenerbahçe 3. gol için yüklendi. 90+5’te Moses boş durumda bu fırsatı kaçırdı. Temposu yüksek mücadeleyi Sarı-Lacivertli takım 2-1 kazanmayı başardı

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder