16 Mart 2019 Cumartesi

Rize’de İsmail Saymaz ‘çatlağı’: Patronuna bilgi vermekle tehdit etti

Hürriyet gazetesi muhabiri İsmail Saymaz’ın Twitter’dan meydan düzenlemesi ile ilgili yaptığı eleştiriye yanıt veren Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, gazeteciyi ‘patronuna bilgi vermekle’ tehdit eti.

Başkanı Kasap, Rize meydanındaki beton çatlağını paylaşan Hürriyet Gazetesi muhabiri Saymaz’a ‘patronuna şikayet edip savcılığa suç duyurusunda bulunacağını’ söyledi. Kasap gerekçe olarak da gazeteciyi ‘Rize’yi ve belediyeyi küçük düşürmek’le itham ederek şöyle dedi: “İsmail Saymaz bu şekilde Rize’yi ve belediyemizi küçük düşüren bu haberiniz için hem patronunuza bilgi veriyoruz hem de savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz.”

Saymaz, “Beş yıldır bitirilemeyen Rize Meydanı projesinde gelinen aşama bu mu olmalıydı?” diyerek yaptığı paylaşımda, “Rize Meydanı’na 15 Temmuz Anıtı dikilmiş. Esasen, fotoğrafta görünen sarı binanın (eski postane) yanında zaten 15 Temmuz Anıtı vardı. O ki bu meydana anıt dikilecekti, neden Atatürk heykeli valilik önüne taşındı. Rize’yi Atatürk düşmanı gibi gösteren bu karar neye hizmet etti?” ifadelerini kullanmıştı.

Başkan Kasap’a tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları ise, paylaşımın altına şu yorumları yaptı:

“Tek ayak üzerinde durma cezası vermeden önce kulaklarını bükerek çekmeyi de unutmayın sakın başkanım.”

“5 yıldır bitmeyen meydan projesini neden gündem yapıyor ki, yapmasın. Kalemini kırın başkanım.”

“Reşat İsmail saymaz’i bilmem ama herkes senin gibi patronunun sözünü vahiy bellemiyor haberin olsun.”

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder