15 Mart 2019 Cuma

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Gaziantep’teki askeri alan imara açılacak

31 Mart seçimleri kapsamında Gaziantep’te düzenlenen mitinge katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehir merkezindeki askeri birliğin taşınarak söz konusu alana millet bahçesi ve konut inşa edileceğini söyledi. Gaziantep’in eski stadının yerine millet bahçesi yapılıyor olması, askeri alanın iktidar tarafından ranta dönüştürülerek konut amaçlı kullanılacağı ifade ediliyor.

11 MİLYON METREKARE ALANA SAHİP

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Millet Bahçesi Projesi kapsamında değerlendirilecek olan Gaziantep 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın bulunduğu 10 milyon 700 bin metrekare büyüklüğündeki General Hüseyin Ataman Kışlası, iktidar partisi AKP’nin iştahını kabartıyor.

AKP’NİN İŞTAHINI KABARTIYOR

15 Temmuz sonrası dönemin Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Gaziantep şehir merkezinde kalan askeri alanların belediyelere devredilmesi noktasında proje geliştireceklerini söylemişti. Gaziantep’te Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) seçim mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tugay Komutanlığı’nın bulunduğu arazinin imara açılacağını ve millet bahçesi yapılacağını ifade etti.

AKP’li seçmene hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “10 milyon 700 bin metrekare büyüklüğündeki askeri alanın yarısını gül bahçeleriyle, ıhlamurlarıyla, çınarlarıyla bir millet bahçesi haline dönüştüreceğiz. Kalan kısmına da Antep’in tarihi, kültürü ve mimarisine uygun bir medeniyet şehri kuracağız” dedi.

General Hüseyin Ataman Kıçlası, 10 milyon 700 bin metrekare alana sahip

ŞEHRİN EN GÜZEL ALANINA SAHİP

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bahsettiği askeri arazi, şehir merkezindeki en büyük alan sahip. Gaziantep Adliye Sarayı’nın yanında bulunan 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı, 10 milyon 700 bin metrekare alanda bulunuyor. Askeri arazi, Hacı Sani Konukoğlu Bulvarı’ndan başlayıp, Gaziantep Arena’ya kadar devam ediyor. Şehrin büyümesiyle birlikte arazisi dikkat çeken Tugay Komutanlığı’nın, şehrin dışında başka bir alana taşınması amaçlanıyor.

Mega projeler için imara açılan arazi AKP’lilere aitmiş

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder