16 Mart 2019 Cumartesi

İmamoğlu’ndan HDP’li vatandaşa: Hemşeriyiz, dostuz, komşuyuz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu, HDP’li olduğunu söyleyen bir vatandaşın, “Oyum size ama HDP’yi dışlamayın” sitemi üzerine ise Ekrem İmamoğlu, “Gel sarılalım. Ne dışlaması. Hemşeriyiz, dostuz, komşuyuz” diye konuştu.

BOLD-31 Mart yere seçimlerinin en çok tartışılan partisi HDP ve HDP seçmeninin aday çıkarılmayan büyükşehirlerde nasıl bir eğilim göstereceği. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, İstanbul ve Ankara’da CHP adaylarının ancak HDP oyları ile kazanabileceğini ifade ediyor. Cumhur ittifakı ise terörle suçladığı HDP’yi şeytanlaştırarak millet ittifakına yaklaşmasına engel olmaya çalışıyor.

HDP SEÇMENİ CHP ADAYINA OY VERMEKTE KARARLI

Buna rağmen HDP yönetimi de HDP seçmeni de seçim stratejisini Cumhur ittifakına kaybettirme üzerine kurguladı. Dolayısıyla İstanbul ve Ankara’da CHP adayının profiline bakmadan ona vermekte kararlı. Son örneği Ekrem İmamoğlu yaşadı. İmamoğlu, HDP’li olduğunu söyleyen bir kadının, “Oyum size ama HDP’yi dışlamayın” sitemine “Gel sarılalım. Ne dışlaması. Hemşeriyiz, dostuz, komşuyuz” diye cevap verdi.

31 MARTTA KÖTÜ DİL KULLANAN KAYBEDECEK

31 Mart’ta kötü dili olanın kaybedeceğini belirten İmamoğlu, “Güzel dualarınızla, kimseyi kötülemeden, kimsenin hakkında kötü bir cümle kullanmadan 31 Marta kadar çalışacağız. 31 Mart’ta sandıkta görev alacağız. 1 Nisan’da da güzel derin bir nefes alıp, güzel bir İstanbul’a uyanacağız, hep beraber” dedi.

YOLLADIĞIMIZ OKULLAR İŞE YARAMADI

İmamoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Beykoz ve Şile’de vatandaşlarla bir araya geldi. Beykoz Yenimahalle’de yurttaşlarla buluşan İmamoğlu’na, çocuğu engelli olan Nükhet Uluırmak isimli bir kadın “21 yaşında down sendromlu bir oğlum var. Bu yaşına kadar bir meslek edindiremedik. Yolladığımız okullar işe yaramadı. Hepsi para tuzağı” dedi.

ENGELLİLER İÇİN GÜNDÜZ BAKIMEVLERİ AÇACAĞIZ

İmamoğlu da “İşini iyi yapanları tenzih ederim ama genel olarak böyle bir sorun var. Biz, Beylikdüzü’nde engellilere ve ailelerine yönelik gündüz bakımevleri açtık. Bunu, tüm kente yayacağız” diye konuştu. CHP Yenimahalle Seçim İrtibat Bürosu’nun açılışını kurdele keserek gerçekleştiren İmamoğlu, kadınları etrafına toplayarak, “Kadınların ruhuyla, güzelliğiyle, katkılarıyla bu mahallede çok güzel bir oy alacağız” dedi. İmamoğlu, konuşmasının ardından Çavuşbaşı Mahallesi’ndeki yurttaşlarla buluştu.

CNN Türk’te Ekrem İmamoğlu’nun konuşması kesildi, yayın Beştepe’ye bağladı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder